Hoppträningen

I onsdags hade jag hoppträning då. Och det gick verkligen INTE bra... ALltså hon strävade emot och var vinglig..? Men vi hoppade mycket teckningskt och mycket sitst träning. Men sabina filmade iallfall så film kommer upp ikväll.

Sadeln vet jag inte rikigt om jag är nöjd med. Den hade glidit och det blev en omjämnt svett avtryck på ryggen. Och då är det ojämn tyngdfördelning? Men jag ska pröva den någon gång till för det kan vara att jag la sadeln för långt fram eller något, men jag ska pröva igen annars får vi åka in igen. För man har 3 månaders bytesrätt. Caisa var väldigt svår att hitta sadel till så det blir väl antagligen en till tur till mustang...


Gamla hoppträningar

Har suttit och klippt ihop gamla klipp från hoppträningar :)!






Ny sadel!

Nu äntligen har jag kommit hem från mustang! :) Varit en lååång eftermiddag då det var väldigt svårt att få en sadel att passa bra på Caisa.
Men det blev iallfall en BRUN Barnsby! En lite smalare sadel så jag kommer åt Caisa lätt eftersom jag är lite kortare och sadelmakaren sydde om sadeln så att jag fick större knästöd för den hade knappt några från början. Det var väldigt ovant att rida med en ny sadel men den känndes jättebra! Och som jag skrev så är det brun :)! Så det är bara att köpa ny magplatta, träns, martingal och stigläder... Men tanken var igentligen inte att hon skulle ha en brun sadel men det var den enda som passade så det fick bli så, men jag ville ju gärna ha en så det gör inte så mycket :D

Men innan vi åkte så var det kaos med Caisa, hon var super stressad utan anledning och stod och skakade?! Men ändå gick hon på transporten så det var jätteskönt! Hon var även uppe i varv när vi kom dit men lugnade faktist ner sig rätt snabbt och då blev hon jättelugn så hon får vara kvar idag oxå HAHA ;)

Men sen så köpte vi även nya benskydd och schabrak! Så är jättenöjd ;)

Eskadron flexisoft Pro safe


John Whitaker sammets schabrak Grått med rosa passpoal

Stockholm International Horse Show

Tidsinställt:

Tyvärr så blev det ingen Stockholm International Horse show för mig i år...

Vi har pratat om det och bestämt att vi skulle gå, och nu har vi haft så fullt upp med allt annat och jag håller på och planera vilka som ska fixa åt Caisa när jag är i Afrika och så. Men nästa år ska jag till Göteborgs horse show så det ska bli jättekul! Har aldrig varit på det förut men jag ska kanske börja spara lite pengar varje månad så man kan shoppa lite?

Gammal bild, vilken skillnad det är på färgen!? Bilden är tagen 3 mars 2011.

 

 

Caisa just nu, bilden tagen 19/11 2011.

 

Vilken är finast? eller nu?

Jag tycker helt klart att hon är finast nu, speciellt nu när hon är klippt!



Nu bär det av!


hemligt



imorgon ska min mamma och jag iväg och göra hem hemlig sak! Får inte avslöjja det än men jag kan säga att det har något med Caisa att göra.

Dagens ridpass.

Idag skrittade jag ut på Bajsa :) Hade egentligen tänkt att skippa att rida med tanke på vädret (regn...) men fick ta mig i kragen och ut och skritta iallfall eftersom vi ska till Mustang imorgon, för annars kommer hon att vara typ X2000 vikingline imorgon eller något... Men jag skrittade ut barbacka på henne med hackamore och denna gång satt jag kvar!


Mustang

Imorgon har vi fått tid på Mustang för att pröva ut en ny sadel till Caisa, hennes sitter inte bra längre. Så det ska bli skönt att på en utprovad sadel. Min dröm är att få en brun sadel, men då måste jag köpa nya träns och sadelgjort och sånt. Men får se vad som passar henne!


My life


regn...

Idag så red jag på volten i ca 45 min. Det gick helt okey faktist, men jag fick vara ganska bestämt i början för hon gick och slog med huvudet och höll på men efter en stund gav hon sig. Men hon är så himla ivrig på att göra allting, så fort man gör halt så svänder hon bakdelen för hon vill börja gå direkt.

Jag har övat på att hon ska behålla formen när man gör halt men det verkar helt OMÖJLIGT suck... Känns som ridningen börjar ta emot lite? Inte att jag tröttnat men vintern är antagligen på väg, det är kallt och blött hela tiden. Och framför allt så är det så mörkt...

Men idag så spenderade jag alltså dagen till att vara i stallet typ hela dagen, från 12 till halv 8! HAHA och under den tiden har jag inte gjort någon nytta över huvudtaget. Jag mockade och fixade allt klart och lunchfodrade hästarna, sedan så kollade jag när Mira red lektion, sen gjorde vi absolut ingenting :p Men sen när mira åkte hem vid 6 så red jag och pysslade lite med Caisa ♥


Hoppträning 16/11-2011


Tok-fia

 

 


Bilder från ängen


































HAHA jag ser ut att vara överlycklig!  :P






Ängen

igår red mira och jag på ängen och fotade varandra :) Det blev endel jättefina bilder! Men ridpasset gick helt åt helv*te... hon var helt sjövild och vägrade lyssna, i galoppen så bara ökade hon och ökade hela tiden..! Men det var väl antaglien för att hon stog dagen innan + att jag red på ängen.

Laddad redan från början, totalvägrade att stå stilla...


!

håller på att ladda upp lite filmer från hoppträningar :)


Ny sadel?

Vi ska boka tid hos mustang för att kolla hur Caisas sadel sitter, antagligen sitter den inte så bra... För hon har börjat tappa ryggmuskler vid manken och sen är hon lite tjurig när man sätter på sadeln och det har hon inte varit förut. Så jag undviker att rida med sadel så mycket som möjlig.

Men imorgon ska vi boka tid iallfall så får hoppas på en tid så snart som möjligt!


2 gången

Ramlade av Caisa idag, har ont i armbågen och höften... Berättar mer imorgon, och då kommer även videon!

 

 


Love <3


Hoppträning igår!

Igår var det hoppträning, och det gick bra! Men hon kändes lite trött som vi alla gör ibland. Hon gjorde allt jag ville och kämpade på men hon var lite trött ändå. Men det är väderomslag och allt möjligt nu så det är nog ingen fara :) Men vi tränade på teknik så det var mycket stuts, hoppade på S båge och sånt.

Film kommer senare ikväll det tar ett tag att lägga upp :)

my love ♥


Caisa Lisa 1

Snart har jag ägt Caisa i 1 år! Den 4 december har det gått exakt 1 år ♥

Det har varit men väldigt krävande och tålamodsprövande resa hitils men jag har ALDRIG gett upp och nu börjar "lilla" Caisa bli lite äldre och mognare. Och jag kan knappt vänta tills hon är 3 år äldre! HAHAH inga unghästfasoner för hoppningsvis!

Första tiden:


Första veckan var den mest intensiva, det börjar med att vi ska åka iväg och köpa sadel till Caisa och hon går in i transporten helt okej efter 20 min, men sedan när vi har prövat sadel och allt och det är dags att åka hem... Nähä då passar det inte! Caisa Lisa vägrar att gå in i transporten, och när Caisa inte vill någon så visar hon det genom att stå rakt upp på bakbenen och spåra ur totalt! Men efter ca 1 timme så fick vi hjälp av en av tjejerna som jobbade där, så efter 2 timmar i -18 grader så gick häst j*veln in!

Sedan någon dag senare så ska jag rida på volten och bara trava lite och så för det var mycket snö och hon var så himla stressad. Denna som var tänkt en lugn ridtur slutade med att Caisa reser sig rakt upp och slår över, ramlar över staketet och mitt stackars lilla ben kommer rak på 2 plankor som knäcks av mitt ben!!
Jag har än idag som pålagringar av brosk på benet efter denna lilla händelse.

Sedan tyckte Agneta att vi skulle åka upp til stava för att komma igång lite, lite bommar och småstuts. Men när vi är framme och så, så ska jag bara gå in en snabbis i ridhuset för att kolla hur långt dem har kommit. Då kommer min mamma in rusande och säger att Caisa har gått över frambommen.
Och ja, den 600 kg tunga hästen har bommen bak vid bakbenen och bara hänger där. Hon försöker då och då komma loss men helt plötsligt verkar hon ge upp, hon bara hänger där ögonen helt slutna. Alltså jag har aldrig haft en sånn panik! Jag typ vrålar eller vad jag nu gör att "nu dör hon, mamma hon döööööör!" Så här efteråt är det nästan komiskt vilken reaktion jag fick, men det var hemskt!

Men en av stallägarna där vi var såg att vi hade några bomlösare på utsidan som vi inte visste om så han tog loss dem så bommen föll ner och vi kunde sedan ta ut Caisa, haha hon går ut som om inget har hänt, kollar runt lite och frustar...
Hon klarade sig otroligt nog oskadd förutom några små sår, men jag vill inte ens tänka på hur det kunde gått...

Det fanns faktist dem tillfällen jag ångrade mig stark att jag köpte Caisa, hon är en extremt vaken häst som har myror i hela kroppen och bara vill krypa ur sitt skin ibland.
Hon testade mitt tålamod väldigt många gånger, krossade mina tår och fingrar. Men sen när man förstod att när jag väl får bukt på denna gråa "sak" så kommer det bli världens bästa häst!

Jag bestämde mig att kämpa, aldrig ge upp och inte tänka dem tankarna igen! ALDRIG
Men det finns självklart de dagar när man är så fruktaksvärt trött på henne så jag inte vet vad jag ska göra, men det är bara att komma igen. Man får så mycket tillbaka av denna häst så det lönar sig ALLTID att kämpa! ♥

















HAHA

 

Haha hamstern sparar mat inför vintern, bra att vara på den säkra sidan!


Ny häst!

Caisa har fått en ny kompis nu :)! Det är nämligen min kompis Mira som har skaffat häst. Superkul :D Ihopsläppet gick bra iallfall ska tillbaka om en timme och hoppas allt är bra då med :) Senare idag funderar jag på att lägga upp lite filmer.

Men om jag får av min pappa ska jag även ta med kameran för att ta lite bilder idag !


Lov :)!

Jag har lov nu så det är jätteskönt att rida på dagarna när det är ljust och så :) Men på lovet så har jag hunnit både tävla dressyr och löshoppat.

Löshoppningen gick jättebra :) men det var inga höjder för våran volt är ganska liten och vågar inte höja för mycket då :) Men det var typ 110 cm.

Men sen skrev jag även att jag tävlat dressyr HAHA. Och tro det eller ej men det gick faktist skapligt! På framridningen var hon rent ut sagt förjävlig! Hon stegrade, stutsade och var rädd för allt och alla. Men eftersom jag bara tog dressyren som en kul grej, och så hon får lite rutin. Men det var en L:B 1 så det är ganska lätt. Men när vi kom in på dressyrbarnan så lugnade hon ner sig faktist lite!

Men på protokollet så fick vi bra respons förutom på mellan skritten, så hon typ trippade och försökte fatta galopp. Så där blev det en 2:a men annars fick vi typ 7 och 6 or och någon 5a men jag är så himmla nöjd över plutten! Sen typ i galoppen blev det lite hopp och far, men det stod iallafall på allmänt intryck : " Jättefin häst med bra gångarter. Något nervig." Och det stämmer ju ganska bra ;)

Vi fick iallfall 58,62 % så hon var duktig hihi

Såg nu att ett nytt pannband behöver införskaffas... Snyggt


RSS 2.0