lik!?

kolla vad lik denna här är Caisa :P Satt och kollade lite hästar och trodde nästan att det var caisa HAHA -;)


GLAD MIDSOMMAR!



världen är grym...

Jag vet inte om det bara är jag men det känns som väldigt många hästar har fått gå vidare till de eviga gröna ängarna de senaste tiden. Min kompis hade en häst som fick en liknande prognos som människor kan få när dem drabbas av reumatism. Det fanns inget att göra för han hade ständigt ont i kroppen så han skulle inte heller gå som promenadhäst. Så igår 22/6 så fick han galoppera vidare till den andra sidan av världen och beta på dem oändligt stora ängarna. Men sen har jag även läst en blogg där hästen gjorde illa sig så svårt så den fick avlivas.

Världen är så grym ibland, och dessutom så uppskattar man inte alltid det man har förrän man mister det. Nu säger jag inte att någon av personerna jag har skrivit om inte uppskattade sina hästar. Utan jag tänker kanske mer kring mig, alltså min familj osv. Hur mycket dem betyder för en, och för att inte tala om Caisa?! Tänk om det skulle hända henne något? Nä  urs nu ska jag inte tänka så men ändå, mina föräldrar har sagt till mig att man måste ha det i bakhuvudet för det finns en risk att något händer. Men sen samtidigt hur f*n ska man kunna tänka sig att mista det man älskar mest över allt annat i världen? För mig är det omöjligt. Att tänka så, för man kan aldrig veta hur det kommer gå till eller hur man kommer reagera.

Min hund fick avlivas i cancer -09. Hela det året var ett rent helvete. Min hund som jag har haft sedan jag var 5 år gammal, fick knöl på halsen och den spred sig sedan ut i hela blod-omloppet och han fick knölar på benen och på ryggen. Och troligtvis satte det sig även i hjärnan på balsansen. Jag viste att den dagen skulle komma då han inte skulle orka längre. Vi hade pratat mycket innom familjen att man måste ha det i bakhuvudet för den dagen kommer, oavsett man vill eller ej. Men hur ska jag kunna föreställa mig att hitta min egen hund liggandes på golvet, helt orörlig? Att det vände på en timme, en timme innan hade min syster varit ute och gått med Zacke och han var till och med ovanligt pigg efter sina operationer mot knölarna. Och sedan en timme senare har gett upp totalt.

Zacke somnade in på gräsmattan utanför djursjukhuset i lugn och ro, vi alla i familjen var där och han tog sin sista suck och somnade in för alltid.

Enligt mig är min hunds död ENBART veterinärernas fel. Dem gav prognosen hårsäcks inflamation två gånger och tillslut när vi ville ta bort knölen för att den var så stor och då gjorde dem ett prov på knölen och det visade sig vara elakartad cancer. Men då hade knölen redan hunnit spruckit en gång och spridits i blodsystemet.

Skulle vet. ha gjort ett prov på knölen den dag min mamma var inne på sjukhuset för att kolla upp knölen skulle han ha levt idag.

Men när den dagen kom då Zacke inte orkade mer så var det dags att ge igen all kärlek han har givit oss under dessa år, att låta honom slippa den smärtan och lidandet och få gå vidare och möta vad nästa liv har att erbjuda. Det är våran skyldighet jag tycker vi ha för våra djur oavsett sort. Att låta dem slippa lida när det inte finns chans eller livsglädje för att klara sig.





efter operation


sista bilden ♥


Regn bilder






























dessa underbara ston...

ja dessa underbara ston under dessa underbara brunst tider. HAHA jag fick SLÄPA in Caisa från hagen, hon stannade 100 gånger brunstade gnäggade och tjöt. Hon totalvägrade stå stilla i stallgången, bajsade 100 gånger och brunstade. SUCK!

Vädret är skit, så jag red inte men det kanske är lika bra, med tanke på hur brunstig hon är. Skulle nog bli mest att försöka hålla sig kvar, eller något i den stilen.

Men jag som är inbiten på ston och gillar lite eldigare hästar får väl helt enkelt skylla mig själv, le och se frammåt... Brunsten försvinner förhoppningsvis någongång HAHA ;)


SHOPPING :D!!!

yes lyckades släpa iväg mamma till affären och shoppade lite :D!


Fleece ländtäcke



Regn ridtäcke med fleecefoder


Fleece täcke





Ridbyxor



disco grimma :D :D :D

kommer jag lyckas?

Jag hoppas på att lyckas släpa iväg mamma till alla hästaffärer som har rea idag :D HIHI då ska jag storshoppa, täcken, grimmor, benskydd och allt möjligt. Men antagligen så även fast jag lyckas få med mamma dit så kommer det var fel storlekar eller något. SOM VANLIGT DÅ? :(



.

För övrigt går allt hur bra som helst med Caisa! Alltså allt flyter bara på, både hon och jag utvecklas enormt. Sista hoppträningen gick som en dröm, hoppade 1m - 1.10m barna. Hon lyssnade på mig och var helt underbar. Och nu kan hon dessutom stå stilla när AGneta pratar och behöver inte gå runt HELA tiden :)!

I förrgår galopptränade jag henne, vi galopperade i ca 20 min i sträck och jag stod upp och hon fick galoppera på. Nu ska kondisen bli på topp! :D HHAHA och det värsta var att jag höll på typ dö av svett, törsthet och anfådd medans Caisa var lite svettig och andades ganska lugnt och gick fort ner i andning medans jag satt och flåsade... En lång avskrittning hem och dagen efter skrittade jag ut i 30 min och klättrade lite :)

Det känns nästan som att Caisa inte vet hur man klättrar på rätt sätt typ, för hon lixom fuskar och ska alltid börja trava eller galoppera upp för backen medans jag vill stå upp och att hon ska sänka huvudet. HAHA hon kanske inte är van vid backar och sten för där Caisa kom ifrån var det typ helt platt (enligt mig) HAHA det var lixom bara gräskullar överallt. Mycket konstigt enligt mig som är van vid stockholm och landet här borta.

opsi

nu var det en väldans länge sen jag skrev (a) till och med min pojkvän klagar ;) Men det är faktist sommarlov (även fast vädret är SÄMST!) och sen skriver ni ALDRIG några kommentarer längre :( då är det lixom inte rooligt...

Mer kommentarer = Mer skriver jag :D

Bada tassarna

Idag så red jag och lollo ner med våra gråa skrällen till vattnet och badade lite :D Caisa var jätteduktig men nog allt var det lite läskigt ;)

Men innan så fotade jag Caisa lite i sommarhagen, haha det är typ omöjligt :P hon går efter mig vart än jag gick och skulle typ ha mulen mot kameran ... suck :P

Men det blev lite gulleiga bilder iallfall ;)




 - suck :P
















Föresten har ni sett att Caisa har blivit brun nu oxå? Nu är hon vit, svart, grå och brun. HAHA ♥


SOMMAR = TJOCKIS

Nu är Caisa ute på bete :D HAHA tror jag kommer få en ganska rund häst. Men hon kommer gå in på nätterna än så länge.


HAHHA älskade lilla gråa sak

Idag när jag var i stallet och Simon var med och jag skulle göra iordning Caisa inför att Agneta skulle komma så började jag tänka på hur tusan kan var vara så förtjust i en häst som VÄGRAR att stå stilla i stallgången, bajsar minst 6 gånger och skrapar med alla hovar och när jag försökte linda hennes frambenen så var det som att få en stämpel i pannan, "GLÖM DET!"

Sen frågade simon om jag skulle kunna sälja Caisa för några pengar i världen, men självklart är det svårt att säga när man inte fått ett sådant erbjudande men SERIÖST så tror jag inte att det finns något som skulle kunna få min att välja sälja min älskade häst! Hur skulle jag kunna sälja mitt liv för en "liten" summa, och då mista min bästa vän? ALDRIG I LIVET!

Caisa är min och kommer förbli det en LÅNG tid fram över! ♥





  
- Caisa njuter utav att  bli kliad ;)





♥ - Kärlek


Men iallfall...

så går Caisa helt grymt nu! Alltså jag är helt galen i denna häst, skulle seriöst inte kunna sälja henne för något i hela världen. HAHA idag så skulle Agneta rida Caisa så hon lättare ska kunna hjälpa mig hur hon fungerar och så. Det gick mycketbra! Caisa stretade emot endel för hon ställde mycket krav på henne men på slutet var hon riktigt fin!

Men i början så var hon hur spänd som helst så Agneta longerade henne innan, och det var nog bra för hon flög runt där som en kanon kula och hovarna var överallt HAHA ♥








nya tag

Hejsan :)! Nu var det superlänge sedan jag skrev här men det är så lätt att glömma bort och sen har vi haft grymt väder här uppe i stockholm så då känns det lite tråkigt att sitte inne med datorn!

Men jag ska försöka skriva varje dag nu, iallfall lite kort.


RSS 2.0