Hoppträning

ÄNTLIGEN!!! Idag börjar hoppträningarna och filmkameran åker så klart med och jag ska inviga mina nya stövlar som jag inte ens har ridit i än :P


internett shoppning!

Nu har jag nämligen beställt nya stigbyglar. Det blev ett par DUCA stigbyglar. Rosa med vita rängder. HAHA pappa blev inte lika glad men jag kan ju inte rå för att jag gillar rooosa! :P

Enligt mig är dem super häftiga! Sen är det roligt för det är inte så många som har dem :)

Dem borde komma antingen på fredag eller måndag :)

Bild lånad från google.se


för tillfället...

För tillfället (förhoppningsvis hela tiden) så går ridningen väldigt bra nu på Caisa. Allt flyter på, jag har ridit lektioner och det har gått hur bra som helst. Jag arbetar henne i en låg form så hon kan sätta bakbenen under sig och arbeta upp ryggen.

Hinner inte skriva mer ska nämligen till BOGESUND(?!) med klassen och de nya ettorna. HAHA förlåt men är inte så taggad just nu...


NU!

Nu sätter jag igång bloggen igen. Nu har jag börjat skolan och då kommer jag hinna blogga lite mer regelbundet.


Nya stövlar!

Igår köpte jag nya ridstövlar, det blev Tretorn Falsterbo gtx. EXTREM sköna enligt mig och super snygga ;) De skönaste stövlarna jag någonsin har prövat!


-bild lånad från google

sommaren börjar ta slut

Nu börjar sommaren ta slut och hösten närmar sig, och det betyder skola för min del... Men det betyder även tävling för min och Caisas del! Jag har köpt ett nytt tävlings sett så nu är det bara att köra! Sommaren med Caisa har faktist varit ganska "tuff". Hon har fått gå med flugtäcke halva sommaren för det var helt galet mycket bromsar ute och jag har aldrig sett en häst som reagerar mer på dem. Caisa flög runt som en galning kastade dig ner på marken för att försöka få bot dem. Och när hon fick täcket på sig så hjälpte det otroligt mycket!

Sen fick Caisa även hosta i början av sommaren vilket ledde till att det gick inte ens att rida utan att hon hostade. Så hon fick antibiotika och slemlösande och vilade en vecka pga. detta och sedan skulle hon även få 2 veckors vila så hon stog i 3 veckor. För jag var utomlands. HAHA hur gick det sedan att sätta igång henne? - Jo jag hade en häst som var 99 % i luften och den andra 1% så gick det i 200km/t... Men Jag kämpade och hon blev snabbt mycket lugnare, men helt lugn kommer hon nog aldtig bli för det är trots allt Caisa lisa!

Vi börjar få bukt på det dära med hovslagaren och nu kan hon faktist stå stilla i 5 min istället för 1 min när hovis är här. = framsteg!

Men en sak som jag tycker är jobbigt är att hon har blivit VÄLDIGT krävande och tålamodsprövande i stallgången. Hon bajsar MINST 10 gånger och det är jag helt seriös med, hon går runt sparkar i väggarna och skrapar med benen. Men så fort jag borstar på henne så står hon som ett ljus. Extremt besatt av uppmärksamhet?! Vad ska jag göra? Jag har pratat med Agneta och det är nog som hon säger, en jäkla massa tålamod så kommer det bli bättre. Men hur mycket ska man tillslåta? Jag tänker inte låta henne stå och kicka i väggarna, för tänk om någon skulle stå bakom...

Hon verkar stressad men ändå inte, eftersom hon bajsar typ 100 gånger så kan det vara ett tecken på stressad men hon ser lixom cool lugn ut, utan det känns mer som att hon "Retas" för när hon skrapar med hoven (bland det värsta jag vet) så när jag säger till henne så kollar hon på mig och gör ännu hårdare och ännu fortare?! JÄKLA PONNY!

Men på onsdag börjar hoppträningarna, ÄNTLIGTEN! Så nu jäklar Caisa, nu smäller det ;)
Jag ska även raka henne snart då hon blir svettig av att klättra lite i skogen och nu börjar det bli jättekallt på nätterna och då är det inte bra att hon är blöt och kall. Så då får det bli nakenråtta och täcke!



kanske dags för att börja blogga?


RSS 2.0