HOPPTRÄNING

|går var jag på hoppträning då, jag kom hem typ kvart i 11 så orkade inte skriva :)

Men som "vanligt" så ville hon inte bli lastad... och det tog 40 min innan vi fick in henne, men Agneta var seg som vanligt och träningen hade inte börjat än HAHA :P Så jag kunde vara med från första början så det var skönt :)

Vi började värma, vi skulle rida skänkelvikningar och göra lite öppna i galoppen. Men Caisa fick galoppera vanligt, för hon var jättepigg, så hon stutsade och så, så Agneta sa att jag skulle bara låte henne galoppera frammåt. Men skänkelvikningarna gjorde hon galant :)!! Jag red henne i låg form hela tiden. Agneta tyckte att det såg mycket bra ut, att hon trampade på bra frammåt och lyssnade bra.

Och när vi började hoppa så lyssnade hon HELA tiden! Vilken häst man har ;) HAHA det gick galet bra! Hon sög verkligen bra tag i hindret, men var hela tiden uppmärksam vad jag ville. Gud vad härligt det var :) Aggneta tyckte att det var hur bra som helst så det känns toppen :D Vi börjar verkligen lära känna varandra nu :)

Lägger ut filmen sedan :)


29/3

Idag har jag varit uppe i ridhuset. Det gick bra faktist :) hon tyckte det var jobbigt för jag tränade på henne att ställa sig utåt i galoppen. Och sen gjorde jag skänkelvikningar och framdels vändningar. Hon jobbade på bra, men det enda var att hon var ganska stark...

Orkar inte skriva mer är trött ..!

galen...häst

ja, idag har då Caisa och jag varit ute och röjt i skogen! Fy i fan vad pigg hon var och jävlar vad hon bockade !! :O HAHA vi hoppade över några stockar, och galopperade ganska mycket. Hon var väldigt medgörlig i början men sen fan, då typ explodrade hon, höll på ramla av 4-5 gånger... Men det var kul, hon var lixom inte dum bara en jäkla massa energi.

Men imrgon ska jag upp till ridhuset och rida igenom henne ordentligt så då ska hon få jobba hårt :)! Och sen på onsdag blir det hopplektion :D längtar jättemycket eftersom det gick så bra sist :)!

god natt ♥

26/3

LEDIG!!!

A

Ja, igår var vi då hos Agneta på stava. Agneta skulle rida Caisa, och se hur hon är och så där för att kunna hjälpa mig lättare. Men allt började väl inte så jättebra...

Jag tog in Caisa som vanligt, hon var lugn och på mys humör =) Jag pysslar om henne ganska länge och hon njuter för fullt. Men sen kommer mamma med transporten, och Caisa fattar direkt att hon ska åka och tänder till... -.- Och såklart så höll jag på att linda benen när mamma kom och det kunde jag ju fet glömma sen för Caisa vet inte vad stå still menas med. Sen tröttnade jag på henne och röt till ordentligt och så ställer hon sig på bakbenen och grimskaftet går sönder SÅKLART!!! Men jag sätter fast henne med ett nytt och skyndar mig lite med att sätta på benskydd och transport skydden.

Sen är det dags att lasta henne. Vi är lite sena efter tjafset och så klart vill hon inte gå in i transporten, så där står vi i 15 min och försöker få på monstret. Och till slut så verkar hon typ tröttna och går på. Hon är inte rädd eller något, bara envis, sto och har pälsfällning...

Så vi blir lite sena till Agneta, men väl framme så går det bra :) !
Caisa sköter sig jättebra. Agneta red henne i låg form precis som jag har gjort efter massören och Agneta sa att jag hade gjort ett bra jobb :)! Sen ska vi åka hem och då så står hon på rampen i någon minut sen bestämmer hon sig för att gå på, SKÖNT! Men då kom jag på att vi hade slut på hästmat så då åkte vi till Granngården så CAisa fick lite extra träning ;) Och nu står hon helt stilla i transporten, så man behöver inte höra det dära jäkla bankandet HELA TIDEN!

Sen när vi ska lasta ur så går hon lugnt och sanstat ut, DUKTIG HÄST :D

Galen i dig Caisa







Agneta imorgon!

Eftersom när vi hade massage så sa hon att Caisa hade lite spänningar på vänster skinka. Så imrogon ska vi åka till Agneta där hon har sin häst och där ska hon longera henne och spänna in henne lite för att lösgöra hennes bakdel. Sen kanske ska hon hoppa upp och provrida lite om hon vågar säger hon ;) HAHA för då kommer det bli ännu lättare för henne att hjälpa mig på lektionerna och så. Så det ska bli kul, vi ska åka från stallet typ 14.30 :) Jag är ledig imorgon, och eftersom min mamma jobbar natt så går det bra att göra det så tidigt! :)

INte video från hopp

Detta är videon från förra veckan. Denna gång var hon JÄTTESTARK! Hon var slängig med huvudet och drog iväg mot hindrena. Stor skillnad denna veckas hoppträning.
Men lägger upp den ändå för det kan vara nyttigt att se :)!




SOOOOL !!

YES! sol, sol och sol i massor :D Idag så skulle hon ju ta det lite lugnt så jag skrittade bara ut en sväng, vi klättrade lite och gick över stock och sten HHAHA Hon tyckte det var jättekul och frustade så nöjt hela tiden. Vi red en ny väg som vi inte har ridit förut så hon var lite spänd ibland när hon såg en sten eller snö boll hon inte sett förut men hon trampade på jättebra :)!


Hoppträningen!

Åh gud vad bra det gick !!!!!
Hon gick hur bra som helst, inte alls stark eller något. Hur skönt som helst. Agneta tyckte att det var dne bästa gånger hittils och vi jobbade verkligen tillsammans. Men såklart så måste det vara något dåligt som händer och min "lilla" söta häst har börjat tjafsa med att gå in i transporten... KUL
Det tog typ 10 min, och hon sprang på sidorna av transporten och höll på och små stegra och sådär -.- Jag trötnade på henne, så då tog jag en reflex stolpe som vi har i transporten och drämde till henne i sidan med den, och då går hon rakt in och bryr sig typ inte.. suck

Men när hon väl är inne så står hon blixt stilla och där brukar hon alltid banka och hålla på, samma sak när man kör så brukar hon typ riva hela tranporten eller något, men hon stog helt stilla. Sen rider jag och så, men sen vill hon såklart inte gå in i transporten när vi ska hem. Men efter 10 min så går det :)!

Men vi hoppade olika små barnor och kombinationer, och hur skötte sig galant!!!! Men så klart så är detta den enda gången vi inte filmade HAHA typiskt!

Men är galet nöjd över min vackra häst! ♥

today

är det hoppträning :D ! Det känns riktigt bra! Hon har gått så himmla bra på senaste, och sen så bytte jag nosgrimma för 5 dagar sen och hon verkar tycka om den mycket mer!

Vet inte om det blir filmning idag, men skriver sen:)

AH gaaalet bra!

 Idag så red jag i ridhuset på morgonen. Asså det gick galet bra. Hon var hur fin som helst och hur mjuk och fin i munnen! Eftersom jag har fått order av AGneta att jag ska träna hennes rumpa så är det väll bästa att man lyder dom HAHA! Så jag red typ som en volt men gjorde den till en fyrkant och flyttade rumpan i varje hörn. Så hon trampade under ordentligt, hon var verkligen jätteduktigt! Men jag började att värma upp sidorna med lite skänkelvikningar och massa serpentiner och volter! På slutet blev hon väldigt trött men hon kämpade in i det sista! :D vilken häst och INGA bockningar!!!! JIPPPIIII
HAHA



I really love you! ♥


...



It hurts ♥


WIIIIE

jaa, jippi :D :D ska åka och hälsa på runnie imrgon är så himla glad! :D

Hoppträningen

Glömde skriva som vanligt...
Men hoppträningen gick bra, hon skötte sig jättebra förutom att hon var galet stark mot hindrena. Hon gick hur som fint men så fort hon fick syn på hindrena så drog hon ner huvudet och stack iväg :/ Men annars gick det mycket bra! Vi hoppade en bana på ca 80-90 cm. Jag fick göra halt efter hindren för vi hoppade 2 oxrar på en linje och hon gjorde lufthopp på första och bara rejsar iväg. Hur jobbigt som helst. Men ändå så gick träningen bra i övrigt. Men imorgon lägger jag ut videon ! :D


Hey

Caisa fick vila igår :) Och idag är det hoppträning :D skriver sen

Massa galopp :D

Kom hem från stallet vid 9 idag, efter att ha ridit ganska långt med Ditte och minsan :D! Det blev massa galopp och Caisa skötte sig toppen, inga bockningar. Hon tjafasde basra lite med huvudet, hon slog lite med det för att hon ville gå fortare :P Men jag höll kvar henne och då slutade hon.

Jag galopperade på ganska mycket och arbetade henne i en låg form, eftersom massage tjejen sa det :)!

Min duktiga häst är galen i dig!


HAHA... det är min Caisa det

Jag satt och sökte lite på Caisas stamtavla, så fick jag upp lite sökningar på Cuper och så. Men sen satt jag och läste om en tråd på bukefalous, en som var sugen på att avla på Cuper.

Så var det en som hade svarat, och jag förstod ganska snabbt att det gällde min lilla Caisa ^^ !

"Jag har ingen avkomma efter Cuper, men det står en häst i vårat stall född -06 e honom. (ue. Helwan.)
mamman till 06an är speciell i temperamentet, stressig och lite "korkad" om man kan säga så, och ganska jobbig att ha o göra med.
Och 06an, är rent ut sagt HEMSK.
Jag ogillar stoets temperament, det är uthärdligt, men 06an är odräglig.
Det är ingen smart eller förståndig häst alls, inte bara "vanlig unghäst-korkad" utan verkligen... ja... usch, jag gillar iaf inte den hästen.
Dock är hon otroligt vacker att se på, men det är allt.

Hoppförmågan ok som jag förstått, hon var med i en 2-års bedömning inför ngn auktion, men kom inte med, men fick ändå rättså fina utlåtanden

Men som sagt, otrevligare temperament på häst får man leta efter.
Om detta beror enbart på stoet kan jag inte svara på, men unghästen är definitivt många steg värre än mamman."

Ja, asså det är nog inte alla som uppskattar våra underbara ston ;) HAHA !
Men det kan jag förstå egentligen, alla gillar inte sånna hästar som är lite speciella kanske, men jag är SÅLD!

massagen!

Den gjorde verkligen nytta!

Hon hade en spänning på vänster skinka eller vad man ska säga. Annars var det bra :)! Det enda som hon sa var att Caisa hade ganska hårda muskler, dom skulle gärna vara lite mjukare.

Idag så red jag på volten och jag kände verkligen STOR skillnad! UNDERBART
Hon var jämn i båda sidorna, förrut så gav hon upp när hon inte orkade eller om det tog emot men hon kämpade på riktigt bra idag!

Imorgon blir det ev. ridhuset :)!!

Hoppträning

ja, har då nyss kommit hem från hoppträningen. Det gick INTE bra fast egentligen inte så dära fruktansvärt dåligt. Asså det gick lite mindre än okey om man säger så ;) Men iallafall, Caisa bockade jättemycket idag, Agneta trodde att det berodde på att jag har tränat mycket på volten på senASTE och hon har helt enkelt träningsverk. Och vi alla som har ston vet hur det är när dom tycker det är jobbigt, ont eller obekvämt, ja då säger dom till så det räcker och blir över HAHA men på ett sätt är det ju bra för då märker man snabbt om det är något :)!

Men vi hoppade barna idag, och själva hoppen gick okey men jag har varit jättesjuk så jag var som ett spagetti och Caisa som en pinne... men men bara att bita ihop och kämpa på. Caisa var VÄLDIGT trött efter, så hon lär vara slut imorgon stackarn :( !

Men imorgon ska vi ta en promenix på dagen så vi hoppas på SOL :D ! Sen på kvällen är det dax för en behövlig massage för Caisa, något som hon är mycket värd !

Hej svejs ska kolla på tv nu och hoppa i säng :D


HAHA vi lever

förlåt för jag inte har skrivit men datorn har pajjat, men är nu fixad sen håller vi på att fixa sånt dära fiberintrenett så allt har kronglat :P

Men iallafall så går allt  bra med Caisa! :) Hon har sina ider, och jag har mina så det blir ju bra. HAHA men jag har hittat drömhästen och det känns som att det kommer förbli så.
Caisas nackdel nu ärnog att allt ska gå så fort, smidigt och galet som det bara kan, med andra ord så försöker hon äta och samtidigt dricka och sen tycker hon att det kliar i svansen och detta ska då göra samtidigt så hon hinner att äta och dricka så mycket hon bara kan... Sen är det dära med att skritta, det suger tycker Caisa, det ska gå undan och jobba lixom vem vill göra det !? Så när jag skrittar och arbetar henne och så fort hon verkar tycka det är tråkigt/jobbigt så ger hon upp och börjar sjuta upp ryggen, små bocka stanna vägra gå och sånt där roligt :)! Men så fårt det blir trav då funkar det, då är det okey att jobba för då travar man ju och då går det fortare än skritt ;) HAHA men det viktigaste är att hon inte är dum, och det känns iallfall inte som hon är, det är lixom inga fösökt att kasta av utan bara att göra vardagen LITE roligare... HAHA

Jag älskar dig min lilla fis fia ♥


Shopping!

Hejsan :)
Idag så hade jag blivit sjuk såklart...
Så det blev ingen ridning men hästsaker kan man alltid åka och köpa eller hur HAHA! :p

Vi var inne på en hästaffär som heter MY ONE det var jättebra och hade fina och blandade saker :)!














Videon, från hoppträning 23/2

Här kommer videon från hoppträning 23/2, då det gick jättebra :D!



Solen skiner allt på topp!!! 3/3-11

Idag var det foto dag :D! Eftersom min kille har en systemkamera så hade jag lånat den och jag tror det blev sammanlagt 400 bilder (A) HAHHA

Men iallfall så fotade jag min kompis Lollo när hon red på Jollan och hon fotade mig på Caisa. Så här kommer BILDER :D WIIIIE

Det var gelet fint väder och Caisa njöt för fullt!

Först så hade hon täcke på sig.








Men sen var det så himmla skönt väder så jag tog av henne täcket, och hon nöjt som en galning :P









Bus i hagen :)!







Ridbilder !












Härlig dag var det :D!


Uteritt

I onsdags red jag ut en sväng med Caisa och skulle mysrida lite :) Allt gick jättebra, och jag märkte värsta coola grejen med Caisa! Hon lyssnar JÄTTEBRA på rösten, så om jag travar och sitter helt stilla och säger skritt, så saktar hon av. Sen om jag säger galopp så fattar hon galopp från skritt utan att jag gör NÅGONTING!!! Galet duktig häst B-)

Love you


Hopplektion för Agneta, 1/3-11

I tisdags red jag privat hopplektion för Agneta. Eftersom det är sportlov nu och det är uppehåll från lektionerna och då tyckte Agneta att vi skulle träffas på lovet och hoppa lite så hon håller sig i skinnet till nästa hopplektion.

Men iallfall så skulle jag rida lektionen i ett ridhus i Boda, det var ett speciellt ridhus då det var som ett tält typ eller något. Det var inte trä på väggarna utan någon slags tyg. Men det var jättesmart för då blev man inte sådär genomblöt som man kan bli i vissa ridhus. Underlaget var oxå jättebra! Inte för tugnt som jag tycker att många underlag är. 

Men lektionen gick jättebra! Eller asså Caisa ska ju få massage snart, så hon är fortfarande stel i vänster halsen men utöver det så gick det topppen! Jag började värma upp henne så hon bara kom upp i varv, blev var osv. Jag krävde inte så mycket av henne pga. att hon var så stel. Men sen när hon var uppvärm så blev det mycket bättre och jag arbetade henne och stälde henne så hon strechade halsen. Sen tränade vi på galoppfattningar, jag och Caisa gjorde det ifrån skritt för då faller hon in i en sammlad och lugn galopp. Hon är hur duktig som helst på galoppfattningar!

Sen började vi hoppa lite smått, och hon var sansad idag och lyssnade jättebra, sen var även ridhuset litet så hon fick lixom aldrig upp farten som hon kan få i större ridhus. Och det hjälpte till massa! Mamma filmade så en film kommer upp senare. Men vi hoppade 2-kombination, plankor och olika linjer. 

Det är så himmla skönt att Caisa inte är tittig på hinder, hon kan vara jättetittig ibland när man rider fram och så, men så fort det kommer till hopppning så glömmer hon allt och gör allt man ber henne om! UNDERBART
 
Det ENDA dåliga som hände idag var att jag typ klämdes i transporten :P
Caisa gick rakt in i transporten utan att ens tveka en gång, och det brukar hon alltid göra. Så hon var extra duktig, men så klart så ska jag göra en miss och går framför henne när hon går in i transporten så när hon är påväg in och kommer fram bommen som är fram i transporten så står ju lilla jag där, och typ kläms ihjäl mellan Caisas bog och bommen. Kändes som mina lungor gick sönder eller något. Det blev som att tappa luften. Men det vara bara att bita ihop och inte säga något eftersom Caisa hade ju varit jätteduktig! Så jag satte fast henne och gick ut och typ panik andades... Men men nu är det bra iallfall :D


we are alive :D!

HAHA oj det har blivit en liten miss här med bloggandet ;) Men nu är jag tillbaka och ska försöka skriva varje dag... Men massa har hänt iallfall, och sen jag som sa att jag skulle lägga ut film på hoppträningen för typ 1 vecka sen, såklart har jag slarvat bort filmerna... Så det blir ingen från den veckan. Men det blir MASSA bilder och film från privat hoppträning för Agneta ;D HAHAH men iallfall vädret är på topp, Matilda är på topp och Caisa fisen är på topp :D!!!


RSS 2.0