ÅHHHHH...........!

DET  GICK  SÅ  JÄKLA BRA  PÅ  HOPPNINGEN !!!! GALET GLAD ÄR JAG :D

wiiieee skriver imorgon är död ska upp 6... men sen blire filmer och allt sånt :D



<3

SÖT NÖT!





   <-------- kolla tungan ♥

Klippt manen!

Före:




Efter:



NÖJD! ♥


SOOL!

Idag så åkte jag upp till stallet tidigt för att jag skulle till min prao senare. Det gick riktigt bra! Jag mockade och fixade allt innan och sen tog jag in henne, där borstade jag henne och tog hand om henne. Sen red jag, jag red ut en sväng ca 30 min. Agneta sa till mig att jag skulle ut och skritta och bara arbeta henne idag eftersom jag har hoppträning imorgon ! :D Men i början var hon lite spännd, eller lite på bus humör. Hon gjorde små bockningar och höll på, hon hade INGEN lust att arbeta alls.

Men jag gav mig inte! Jag fortsatte arbeta henne och tillslut så gav hon sig! För jag märkte att hon var lte stel i vänster sidan på halsen, och när jag skulle ställa henne åt höger så sladdade hon rumpan åt höger. Men jag fortsatte arbeta henne och använde vänster skänkeln! Och sen gav hon efter och blev jättefin! Sedan så strechade jag sidan lite på henne, ska nog fortsätta med det efter ridning. Vi ska även ta ut en massör till henne, det är en tjej som masserar Agnetas häst och är tydligen jätteduktig :)!

Imorgon är det hoppträning och HOPPAS att det går bättre denna gång!







Skruttfia ! ♥


ah... utsläppet

Ja, min morgon var väll inte så bra... Ann sofie som äger stallet ringer vid 8 och frågar om det är vi som har morgonen och så klart är det de. Jag som var ledig i dag och allt... Men det var bara att slänga på sig stall kläderna och mamma stjusade upp mig till stallet. Så där släppte jag ut alla hästar och så. Sen passade jag även på att ta hand om Caisa samtidigt, så mockade och fixade allt, hon fick vila idag och imorgon ska vi ut på långskritt tur, och klättra och massa sånt! MYS

Älskar min fina häst! Får så mycket beröm av andra om hur fin hon är och så, hon är unik min lilla häst! ♥

Söndag 20/2

Agneta tyckte att efter onsdagens träning så skulle jag träna en gång innan nästa träning så vi bestämde att jag skulle rida uppe i stava stallet. Det gick faktist riktigt bra! Vi red över travbommar och svände mycket och arbetade. Sen tränade vi på galoppfattningar och gud vad bra det gick! Hon föll in i perfekt galopp och samlade sig redan från början! Hur härligt som helst. Caisa verkade tycka att det var riktigt skönt att jobba igenom hela kroppen.

Lite bilder oxå eftersom min underbara kille kom upp och fotade lite ;)










Lördag 19/2

Idag blev det uteritt med DITTÄÄ :D Gick jättebra! Hon höll sig i skinnet och jag gjorde galopp fattningar och jobbade ihop henne i samlad galopp. Lite små bus bockningar men sånt är ju okey, hon är ju bara en liten bebis ;)

Det var nog som Agneta sa, ÖVERSKOTTSENERGI!!!


Fredag 18/2

Idag så red jag på volten, det gick faktist helt okey. Hon var väldigt pigg men inte dum. Men i galoppen så blev hon lite som en kanin och snuttade framåt men då satte jag bara mig ner och och pratade med henne så slutade hon. Men hon har verkligen inget tålamot så hon går i skänkelvikningar när hon tycker det är tråkigt och svänger med rumpan. Men jag kämpade på och hon blev fint på slutet och det blev mycket beröm och morötter ;)

Torsdag 17/2

Caisa brukar alltid få vila efter hoppträningen men med tanke på igår så ville jag inte att hon skulle göra det. Så jag bestämde mig för att longera henne.

Gud vad bra det gick! Jag hade inspänningstyglarna på henne och hon var jättelugn och arbetade på jättebra. Hon tyckte det var jobbigt med all snö men eftersom hon hade så mycket överskotts energi så hon fick trampa på där i snön! Hon frustade och verkade nöjd efter passet!


Onsdag 16/2 - hoppträning

Ja det var hoppträning, eller det blev mer travträning för oss...

Allt gick bra att komma dit hon gick in i transporten direkt och var lugn i stallet. Men när vi kommer till Björnhuvud där jag tränar så får hon fnatt. Kan inte ens trava står på bakbenen och bockar och håller på och slår med huvudet. Agneta kännde igenom hela henne och hon hade inte ont någonstans!

Men Agneta sa att hon trodde att det berodde på att hon hade så extremt mycket energi! Eftersom jag har långt till ridhus så blir det knappt någon ridning där, och volten är det galet mycket snö på så hon snubblar bara hela tiden. Så det blir bara uteritt och där blir hon trött  kroppen men inte i huvudet eftersom det är typ bara rakt fram hela tiden även fast jag arbetar henne när vi rider ut men ändå så kan man inte rida ígenom hela hästen.

Så det enda jag gjorde var att trava på en stor volt i lugn trav och bara arbetade henne till slut så lugnade hon ner sig och arbetade på bra!

Nya tag imorgon!

Åker nu på hoppträning!

Åker upp tidigare för att klippa manen lite och göra henne lite snygg ;)

Skriver sen ikväll :)!

I LOVE YOU

Jag älskar dig Caisa, vi två ska bli ett ♥

Jag vet att jag kommer få kämpa som en galning, det kommer bli gråt, ilska men det kommer överväga all glädje med dig! Jag ska aldrig sluta kämpa för oss, det har jag gett mig fan på, vi ska nå toppen av berget och det ska vi göra tillsammans du och jag ♥







Måste ju ha lite kärlek såhär dagarna efter alla hjärtans dag ♥

Hoppträning idag

och nu jävla ! Det är nu eller aldrig!


Video

Bara för det är hoppträning idag så kom jag på att jag glämt lägga ut filmen från förra träningen. Så här kommer den!




ridningen 15/2

blä


- 20 grader!


herregud, -20 ute!!! KALLT, vill ha sommar och sol :(

Men iallfall för att börja berätta om min vilda ridtur...

Det började med att jag tog in Caisa och allt gick lugnt och fint, hon var lite orolig i stallet pga att hon var själv men hon lugnade ner sig :) Jag hoppade upp och allt gick bra. Lite jobbig att tränsa bara! Men sen skrittade vi iväg och hon verkade jätteglad och posetiv, men sen visade det sig att hon kanske var lite väl glad... När vi började trava så började hon leka gunghäst eller något liknande. Sen så böjade hon takta och gå på sidan, gå med rumpan ute i dom typ 3 m snö högarna sidan av vägen. Den så försökte hon galoppera hela tiden, men hon var lixom inte stark i munnen så det var skönt!

Sen skulle vi galoppera och sär vare lite rodeo över det hela, hon bocka och jag klamrade mig fast så gott det gick ^^ Men Sen fick jag lite pli på henne så så arbetade hon fint och kunde till och med galoppera lugnt :O! HAHA Men sen så galopperade vi ganska mycket men sen när det väl var daxs att sakta av så tyckte inte lilla Caisa det utan vi skulle fortsätta så hon slår upp huvudet och är nära på att nocka mig, gör typ 4 luft språng men då tröttar jag lite och ryter åt henne och tar hårt i tyglarna. Då direkt så slutar hon, skrittar och lossas som ingenting har hänt. Men jag däremot känner hur mitt lillfinger dunkar och gör svin ont!

Jäkla skit nu har skadan på lillfingret gått upp... HAHA men det var våran rid tur det, hon var en riktig miss pain i the as!

Men imorgon så är det en tjej (vuxen) som ska komma och provrida Caisa, för hon ska kanske bli medryttare 1 gång i veckan, för att avlasta lite :) Så får väl hoppas att hon håller sig i skinnet ;) Men hon ska rida på volten så det går nog bra!


Stallet

Jag åker upp till stallet nu, eftersom jag är ledig idag! SÅ det ska bli jätteskönt att rida i solen :D ! Ska nog rida slingan som vanligt och galoppera massa ;)

Tänkte ta med min usla kamera så det blir lite suddiga bilder oxå. Alltid något ;)

Skriver sen :D

Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg

Jag älskar att handla allt möjligt men favoriten är nog schabrak, som många andra :P Sånt tycker jag att man aldrig kan ha för mycket av! Det senaste jag köpte Var ett lila schabrak som passar GALET bra till Caisas färg. Den lyser verkligen och pricken över i´t så har jag perfekt matchande lindor som jag inte visste innan jag köpte schabraket HAHA!

Men sen gillar jag även att köpa träns. Jag kan inte säga att jag är någon märkes galning utan vill nog hellre ha flera än dyra. Jag har aldrig direkt tänkt att jag vill ha mssa märkes saker eller liknande.

senaste schabrak:


Senaste tränset:


Dag 5 – Något annorlunda med min häst

Vet inte om det är annorlunda direkt men Caisa HATAR när man rör henne vid munnen. Allt ifrån att smörja mungipor eller när man ska kolla tänderna. Hon slänger med huvudet gör allt för att man inte ska lyckas smörja. Fast brukar lura henne så ibland går det!  Sen en till sak, hon är ju bara 4 år, eller hon blir 5 i april. Men hon är den oräddaste unghäst jag har träffat! Hon är typ inte rädd för något. Hon blev inte ens stressad när hon gick över bommen och satt fast! Men så fort hon kom tillbaka så stog hon hur lugnt som helst!

Älskar dig Caisa


Dag 4 - Favoritbilderna på min häst

   


Ledig

Idag fick fiskorven vila :) hade egentligen tänkt rida ut med lollo idag oxå, men var trött sen skulle vi ha gäster. dag blev det inte ens mys :( Simon och jag mockade och fixade allt bara. Men sen gick vi ut i hagen och gav lite morötter och sånt.


härligt väder :D

Åh äntligen soool :D Hur skönt som helst, nästan varmt oxå ;)

Men idag red jag med Lollo och jollan. Det gick jättebra, båda var busiga och pigga och och verkade njuta till 100 %! Vi red röllingby och galopperade massor, det var tugnt för hästarna eftersom det är typ 50 cm snö! Sen idag så var pappa och jag iväg till arnigen och köpte ett nytt bett. Ett rakt bett, sen blev det oxå genomskinliga bett plattor eller vad det heter. Det gick jättebra att rida med! Caisa verkade jätte nöjd faktist så jag tar nog detta bett med till hoppträningen och hoppar med det på onsdag så får vi se vad bossen säger HAHA (Agneta)! Men sen tänkt jag även ta med martingalen så Agneta sa att vi kanske borde sätta på den. Men vi får se :)!

Hej svejs


ledig...

Skitväder, ingen ridning... Men Caisa verkade mycket glad idag och nöjd ändå HAHAH men imorgon ska vi rida ut med lollo och jollan ;) så då blir det lite bus och sånt :D så blir det alltid när man har en ponny bakom sig. Så jag åkte upp vid 5 och mockade, fixade mat och allt :) Och myste så klart och massa morötter. Men sen när jag skulle hem så var allt bussarna inställda så min underbara mamma fick komma och hämta mig. Skönt med en mamma som kör en :D

Gud vad svårt det är att komma på något att skiva om :O? HJÄLP

KANSKE NYA BILDER IMORGON ANNARS BLIR DET PÅ SÖNDAG :D OCH KANSKE FILM ;)

Snö kaos!!!

Ja, det är ett galet väder och alla bussarna är inställda. Så det blev ingen skola för mig idag :D ! Men jag funderar nu på att åka upp till stallet nu eller lite senare, kan ej bestämma mig. Men tyävrr blir det nog ingen ridning idag av väder för det går knappt att se något, men vi får hoppas att det klaranar upp då blir det en lugn uteritt :D

Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan

Sadel!

Jag skulle aldrig kunna rida utan sadel på Caisa känner jag. Iallfall inte närmaste året. Men jag har en Crown Patriot- hoppsadel som är hur skönt som helst! Den är även utprovad efter Caisa på Mustang.

 
- Bild lånad från google

Ledig

idag fick fiskorven vila :) eftersom vi hopptränade igår. Men vi skulle ha stallmöte vid 7 så simon, jag och mamma åkte upp till stallet vid halv 7 för att fixa allt innan. Men då hade min kompis som jobbar i stallet varit jättesnäll och mackat åt mig så behövde bara fixa mat + vatten och ny spånbal.

Men idag har det varit skitväder som vanligt i sverige... Så Caisa var dyngsur, som tur var så hade hon sitt innetäcke under utetäcken så hon blev inte blöt för ute täcket var blött igenom men stalltäcket var torrt. Så hon fick ett nytt varmare stall täcke på sig under natten. Och sen sitt tjocka vintertäcke på imorgon :) 


Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Sämsta:

Att hon vill köra sitt egna rejs och sen får jag typ hoppas på att jag hänger med :P Nä men asså hon är himmlan duktig men det är när man kommer till hoppningen så blir hon så himmla taggad och så. Men det är nog bara en himmla massa träning som behövs!

Sen vet hon att jag är kort och att hon är väldigt hög, så när hon inte har lust att bli tränsad så tar hon bara upp huvudet ett tag till hon tycker att det är okey HAHA.


Bästa:

Att Caisa är så himmla mysig och älskar att bli bortsad och är lätt hanterlig i det mesta. Hon hoppar otroligt fin och är verkligen bra på det. Sen egentligen det bästa som jag tycker är att hon är så modig! Hon går fram typ överallt och bryr sig knappt om något. Då är det lättare för mig att lita på henne.

--------------------------------

HAHAH det var svårt att komma på vad man skulle skriva men där kom lite ;)


Hopträningen!

skit...

Framridningen var katastrof, iallfall tyckte jag det. Hon lyssnade ingenting på mig och körde sitt egna lilla rejs. Men men innan vi skulle börja hoppa så gick det helsy okey. Och sen när vi bärjade hoppa så var hon pigg x 100 !! Men efter ett tag så lugnade hon ner sig men det är lite jobbigt för hon nästan rejsar mot oxrarna ochslår med huvudet när man tar i henne och gör halvhalter. Agneta sa att det var för hon ville lixom göra på hennes sätt = springa så fort hon kan och kastA sig över hindrena...

Men sen typ i mitten när vi börjat hoppa så gick det faktist bra, jag kunde följa med henne ordentligt och så. Men sen började hon blir jättetrött kroppen och huvudet så då ville hon först inte ens gå fram :P Men sen så fick jag far på henne och så hoppade vi sista rundan. Den gick nästan bra, men i kompinationer så ökar hon bara mer och mer och lyssnar ingenting, men samtidigt så är hon inte stark.

Sen frågade jag Agneta vad hon tyckte om att jag skulle prova rida på rakt bett, för hon slår med huvudet efter när man hoppat asså när man väntar på sin tur att rida. Så vi ska prova ett rakt bett för det ligger mer stilla så får vi se :) hon är ju inte stark och så tycker jag, mer pigg i benen ;)

Sen om det inte är det så sa agneta att vi skulle sätta på en martingal för hon trodde  mest att hon gjorde så för att hon ville göra på sitt sätt. Men vi provar först med rakt bett så får vi se :)

JUste sen gick lastningen jättebra! Hon har inte åkt på 2 veckor och gick in på en gång B-) älskar min plutt!

Men sen sa Agneta nu när jag bara rider ute i skogen och så, så har jag gjort ett jättebra jobb med henne men så fort jag man kan rida på volten och så, så kommer det bli mycket bättre!

Filmer kommer senare :)


Dag 1 - Presentera mig och min häst

Jag:

Jag heter Matilda och är 16 fyller 17 år i år. Jag bor starx utanför stockholm men min familj som är mamma Marita, pappa Bo och mina två syskon Sabina och Martin. Jag är det yngast barnet och nu på senare år så ser jag det mer som en fördel eftersom mina syskon är över 18 år och har jobb så nu får dom betala allt själva så då får man lite mer lyx ! HAHA

Jag började på ridskola när jag var 4 år gammal, men egentligen så började inte jag för att jag gillade hästar eller något sånt utan jag började bara för att min syster ville rid och jag avgudade henne och ville göra exakt allt som hon gjorde! Så det blev det hästar för min del ;) Men det var jag som fastnade kvar i det för min syster har nu slutat rida. Men under tiden fram till jag var 13 år gammal så har ajg haft runt 4 medryttarhästar och ridit på shettis och islandshäst ridskola.

När jag var 13 år så hade jag och min kompis tjatar hur länge som helst att få en egen häst, men när min kompis föräldrar gick med på att skaffa foderhäst så var ju mina föräldarar typ tvugna att ge mig oxå en foder häst. Så då blev det en galen 5 årig ponny som var hur gullig som helst och specialist på att bocka... HAHA men det var helt galet egentligen att dom hyrde ut så unga ponnys till oss eftersom vi var helst oerfarna när det gällde sånt.
Sedan efter 10 månader av svett, blod och tårar men mestadels glädje med Mirando så skullé han tillbaka till Börjedals gård där vi hyrde honom ifrån. Men en månad innan han skulle tillbaka så började vi kolla på en egen häst.

Jag provred 4 st olika men fastnade för Runaway. En underbar skäck d-ponny sto som kunde ha ett förjävligt humör ibland. Men jäklar vad kul vi har haft med Jolly och Louise! Jag har kämpat från första stund men henne! Men 3 år senare så ville jag utvecklas och med Runaway som var 12 år kom jag inte längre med. Hon ville inte hoppa högre än 1m barnor och jag ville högre upp!

Och sen så blev det dags för en ny häst... Men det stog mellan ponny/häst. Agenta tyckte storhäst, och jag kände samma. Orkade nog inte gå igenom samma jobbiga period att sälja sin älskade vän, och skulle jag köpt ponny så skulle det vara innom 1,5 år. Så vi åkte ner till falköping och praovred. Då blev det provridning på allt möjligt, HAHA allt mellan älgar till dinosauries. Men sen var det ju Caisa oxå, den jag redan var förälskad i på bilderna. Så en 3 veckor senare så stog Caisa utlastad på stallplanen och jag var världens lyckligaste!

Nog med hästar så är jag en riktigt djur lover! HAHAH vi har haft alla möjliga djur, hamster, kanin, marsvin, fiskar och hund. Men nu har jag bara en häst har helt enkelt inte tid med annat.

Jag går på Omvårdnads programmet på Åva gymnasium i täby. Där jag trivs hur bra som helst! Mitt mål är att bli ambulans förare men det är en lång väg dit så vi får se vad som händer ;) Men efter skolan så är jag färdigt utbildad undersköterska så jag har tänkt att jobb kanske ett år och sedan dra ut och resa! Men hästen kommer jag ha kvar! Vem ska ha henne under tiden blir en senare problem.

Jag har även en pojkvän som heter Simon som jag är helt galet kär i, det är fortfarande fjärilar i magen när vi ses även fast vi har varit tillsammans i 1,5 år och spenderar väldigt mycket tid tillsammans!



Min häst:

Hon heter då Caisa Lisa men kallas för Caisa eller lillCaisa eftersom hennes mamma kallas Caisa ;) Hon är 4 år gammal (5 år 8 april) och runt 167 cm hög.Just nu är Caisa mörk grå men hon är avblekbar skimmel så hon blir bara vitare och vitare ju äldre hon blir! Jag har haft Caisa sen 5 dec tror jag det var, det var ett väldigt stort steg för mig som tidigare har haft en 12 årig ponny som var mycket lydig och gjorde nästan allt vad man bad om. Men med Caisa så får man inget gratis! Men samtidigt är hon en otroligt snäll häst och framförallt MODIG, hon går förbi alla möjliga läskiga saker och bryr sig inte om lastbilar och sånt. Hoppar alla möjliga hinder och inget är för läskigt för henne.

Hennes mamma heter Caisa Cavat och det är min tränare dom äger den häst. Caisas pappa är den snygga hingsten Cuper som hästak äger. Jag får väldigt mycket beröm om Caisa, hon rör sig så elegant och har en sån utstrålning.

Jag känner ju inte Caisa helt ännu eftersom jag bara har haft henne i 2 månader men allt har gått hur bra som helst än så länge och jag ångarar inte en sekund att jag käpte henne. Vi tränar bara än så länge för att få upp rutin men senare i sen våren så ska vi hoppa någon 90 cm clearound, men då är det när det är utomhus säsongen har börjat för hon är så himmla stor galopperad och får bättre plats utomhus. Agneta tyckte att vi skulle göra så här så att vi skulle få en sån bra start som möjligt :)!

Caisa är inte så svår riden egentligen men hon har mycket motor och det är nog viktigt att man kan rida henne ordentligt för annars kan hon bralla ut lite :P Men hon hoppar jättebra, mycket med ryggen. Men det är svårt för mig för Runaway hoppade som ett streck över alla hinder medans Caisa hoppar jättehögt och tar i med ryggen så jag flygger nästan ur sadeln HAHHAHA

Det är Karin som vi köpte Caisa av som har fött upp henne. Caisa är verkligen välriden redan från början och lyssnar väldigt bra på hjälper och söker för att göra rätt. Men Caisa ligger lite efter i sin hoppning då hon inte har tävlat något ännu. Men det är inget negativt tycker jag för hoppa kan hon och jag vill växa ihop med henne och utvecklas med henne.



GÖRA SOM ALLA ANDRA :D

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

   

HOPPTRÄNING

idag är det hoppträning är jättetaggad :D !!!

   

onsdag klockan 05.00....

Ja vad gör man inte för sin mamma och hästarna... Eftersom min mamma fyller år idag så skulle vi gratta henne eftersom vi alltid grattar och äter tårta på sängen på morgonen men självklart så ska vi ha utsläppet oxå -.-

Så jag fick gå upp klockan 5!!!! Så jag duschade och gjorde iordning mig till klockan 6 HAHAH då var det dagt för tårta sen halv 7 bär det av tilL stallet och sen direkt hem byta kläder och till skolan SEGT!!!

Men utsläppet gick ändå bra, det gick snbbare än vanligt eftersom det är 3 lediga oxplater så nu är det bara 7 hästar att ta hand om ;) På utsläppen så ska man bara lägga på täcken och släppa ut hästarna sen får dom lunch hö vid 11.30 och går in vid 16.30 och sen kvälls fodring 21.00 så det är bra att det är 4 fodringar för jag har stått i stall förut där det bara var 3 fodringar och det är för lite egentligen tycker jag.


sol + sol = love !

Idag så red jag med Ditte + minsan, och sen en tjej som heter Carro som är medryttare på Kizia. Vi red lite längre men tog det lugnt :)! Hur skönt väder som  helst var det, solen skeen och det var nästan varmt ;)

CaisA och jag red först hon var duktig men hon är rädd för människor som går eller springer... *suck* Sen är små snöbollar skit läskiga oxå men men...

imon blir det hoppträningen men är faktist inte så taggad, lite för mycket hAR hänt (utanför hästvärlden). Men pappa och jag åker dit för mamma ska jobba.


Solväder!















 - när vi satt och njöt i solen ! :)


Caisas foderstat:

Tänkte skriva vad Caisa får i mat och allt sånt dära :)

Morgon:

2 kg enselage

0,5 kg korn kross

0,5 kg musli

Lunch:

3 kg enselage

Middag:

2 kg hö

3 dl betfor

0,5 kg musli

Kväll:

6 kg enselage

0,5 kg korn kross

0,5 kg musli









bytt nosgrimma!

Juste har bytt nosgrimma på Caisa, Agneta tyckte att jag skulle ha en remont istället för korsnos-grimma.


Hönät

Caisa får sitt eftermiddags hö och kvällshö, eftersom hon är en drömmare så hon står och kollar ut genom sina två fönstren hela tiden. Så hon går runt och sparkar runt höet och då vill hon inte äta det... Och då får hon inte i sig tillräcklingt med hö :)


skitväder...

neej inte mer snö!!!

Idag fick Caisa stå... Jag kom hem från skolan halv 4, då deckade jag i soffan och sov typ 2 timmar. Sen väckte mamma mig och påminde om att det var min "matdag" dom mamma har inört tydligen. Så slängde ihop en ungspannkaka och tog bussen som gick 19.35.

I stallet så mockade jag, gjorde hö, fixade mat och bytte vatten. Sen borstade jag henne och myste lite :) Hon var lite grining när jag kom till stallet idag, men sen blev hon gladare när jag bärjade borsta och sånt.



Juste! Caisa har blivit mycket renare i boxen ! :D Asså förut så gick det inte att mocka typ, man fick slänga ut halva boxen för att det skulle bli någorlunda rent, men nu så är hon mycket lättare att mocka åt! Det är nog för att hon har fått en ny boxkompis brevid sig. Hon trivdes inte så bra med den förra som tur är har flyttat nu :)


Hej svejs

imorgon ska jag rida på dagen för jag är ledig imorgon så hoppas på bra väder :D !

långritt

hellu!

Idag blev det lite längre tur med fisen jolly och Lollo :)! Hur skönt väder som helst och hästarna var lagom överspidade...
Men vi hade skitkul och pratade jättemycket och galopperade massor ;) Fast på hemvägen ska det såklart komma 3 chao moppar som låter hur mycket som helst, och lilla Caisa blir jätterädd och står och stegrar och snurrar runt i typ 200 km/h men jag pratar och lugnar ner henne så allt gick bra.


Men innan jag red, när jag väntade på lollo som var sen som vanligt så tog jag av Caisa hennes täcke och släppte henne i en lite mindre hage. HHAHA hon sprang runt som en galning och verkade verkligen njuta av solen! :D
Hon bockade och hoppade över alla snöhögar, var lite orolig att hon skulle hoppa över staketet då hon rejsade mot det och sen typ tvärnitade. Hon lyfte lite oxå på frambenen men hon höll sig på marken som tur var ;)

synd att simon inte var med och fottade men nästa helg blir det, så får hoppas på sol ;)


skoning !

Japp nu är fisproppen nyskodd, allt gick väll helt okey! Bara att hon har sånt jävla dåligt tålamod och vägrar så stilla! HAHAH  men hon var dukitig! Bild kommer upp senare!

Ska även rida senare ! :)

Imorgon är det dax för...



Precis Caisa ska skos!


Juste!

Caisa har fått nya benskydd ;) För efter transportolyckan så gick ena av Caisas benskydd sönder helt och hållet. Sen hade hon sånna bakbens skydd som man inte får tävla med på unghästar. Så Mamma och jag köpte nya! Det blev lite budget, för nu när jag känner Caisa så vet jag att det kan gå ganska vilt till i både transporten och ridningen ;) HAHAH

 Hööks 299 :-

Dagens problem...

Juste sen behöver jag hjälp med en sak!

Det är så att när jag har ridit klart Caisa och travar och skrittar av henne så drar hon huvudet nerdåt för att dra tyglarna hur mina händer. Hur jobbigt som helst ! Men jag vet inte hur jag ska göra, låte henne hålla på eller rycka lite lätt när hon drar ner tyglarna?! Så behöver hjälp!

Dagen fråga:

Vad skulle ni gjort, och hur ska jag försöka lära henne att sluta? :



stallet!

Sitter i stallet och väntar på att pappa ska hämta miig :D har fått dator från skolan med intenett så sitter i stallet och skriver ;)

Red ut idag, som vanligt HAHHA. Jag red slingan som vi kallar den, en ganska laom rundá på 45 min :) Caisa skötte sig galant och höll sig mer på marken idag. Travade ganska mycket men det blev en del galopp oxå :) Nu går det att rida ganska bra faktist ! fast det är ändp svprt att arbeta och så för dom får kämpaa ganska mycket i snön så Caisa orkar inte tänka på att både arbeta och att galoppera :P Men jag arbetade henne ungefär halva ridturen sen fick det bli lite snabbare ;)

Den enda var att hon var ganska stark... Hon brukar vara mjuk även fast hon är pigg :P Men men ...

Nu kommer min skjus, skriver mer sen :D

segt...

får åka upp till stallet själv... Simon skulle egentligen men så blev det inte.

Idag ska jag rida ut, hoppas att jag får sällskap av någon ! :)

Skriver seeen!

hmm..

önska att snön på volten kunde smälta.. tänk när man kan rida där och hoppa och allt sånt!

VILL HA SOMMAR!

...

idag så red jag Caisa första gången efter en vecka ! :O HAHAH snacka om laddad häst :P !

Men först ville hon inte stå stilla när jag skulle sitta upp, men sen väl uppe så små bockade hon i skritten typ hela vägen. Steppade ut i vägen och höll på. HAHA men man kände verkligen hur laddad hon men hon var ändå inte dum! :) vi travar på och hon lugnar faktist ner sig i traven. Men sen så kom vi till ar ett ställe där man kan galoppera en lång sträcka. Så jag kände att Caisa behövde det så jag fatta galopp och Caisa flyger upp i luften, öronen spikrakt framåt, och bockar typ 5 bockningar men sen lyssnar hon på mig och samlar sig och arbetar, sen så ställde jag mig upp i stigbyglarna så fick hon bara stäcka ut halsen och galoppera. undra vem som njöt mest :P

Men sen åkte jag och tränade med en kompis och sen tillbaka till stallet för att mocka och kvällsfodra :)

God natt ! :)



- försten så har såret på ögat läkt jättebra :)


trött

Kom hem nyss från stan... har kollat på teater.

Men imorgon så har jag insläppet sen ska jag rida sen sticker jag iväg och ska träna sen oker jag tillbaka och mockar ;) HAHAH är såå trött ska sova hej svejs!


skitväder!

gud vad jag hatar sånt hära väder... 2+ grader, och slask! och sen dessutom så dugg regnar det, och det är det värsta jag vet! Caisa har stått sen i torsdags, har dåligt samvete men har haft galet mycket plugg men nu har jag fixat det mesta! :) Så idag får hon vila oxå... *suck* eftersom jag ska på teater med klassen, så mamma tar hand om Caisa idag. Men imorgon blir det andra bullar, ska bara försöka hitta någon att rida med :P vågar inte rida själv efter att hon ståt i en vecka (a) känns som om att hon kan vara ganska pigg!

På söndag blir det ridhuset med ditte! + att simon ska filma och fotta så bilder och filmer kommer då! :) Så himmla skönt att rida där vi har typ hela ridhuset för oss själva och Caisa var hur fin som helst sist! Och då fick hon dessutom rejsa av sig ;)

Gud vad jag längtar till sommaren, slippa mocka och allt hästarna får känna sig fria och bara äta, man kan rida jättesent på kvällen och bara ta det lugnt ! ÅH blir galen ! SOMMAREN ÄR VARMT VÄLKOMMEN !

 - Älskar dig underbara vän!


RSS 2.0