blä

idag var det nästan jobbigt att rida -.- Hon var stark och ville typ rejsa HELA tiden. Men det var egentligen inte jobbigt att rida men hon var verkligen inte sammarbetsvillig idag...

Aja hoppas ni får en härligt valborg :D !

.


Hon fick vila idag, det förtjänade hon efter veckan :)!


Bilder













Bilder från tävlingen





Ny gjord

Idag var mamma och jag och köpte en ny sadelgjord. Det blev en magplatta då Agneta tyckte att hon behövde en sådan. Blev en svart med vita sömmar, jättefin :D

Mys tur :)!

Idag så blev det en mys tur i den fina kvälls solen :)! Vi skrittade mesta dels men ven lite trav och galopp, arbetade henne i låg form vilket hon gjorde mycket bra! Lite stark emellan åt i galoppen men när jag rörde på handen mycket så blev hon mjukare.

Mamma mockade och fixade allt idag, SKÖNT, då jag var trött och har haft en låg dag i skolan.



nu drar det igång!

Nu har jag pratat med Agneta så nu planerar vi att jag ska ut på våran första lokal tävling den 21 maj! Det är österåkers sportryttare som har denna.

Längtar! ♥


WIIIE

Gud hoppträningen gick bra! Agneta berömde oss mycket B-)
En rolig barna med även lite teknik och här var hästen tvungen att verkligen lyssna på sin ryttare vilken Caisa gjorde jättebra!

Hon gick rakt in i transporten både dit och hem, sen stog hon ganska still faktist! Lägger ut en bild på barnan vi slutligen hoppade. Hoppas ni fattar ;)



1. Ett enklare hinder m. vatten matta.
2. Studs med 4 hinder, Caisa gjorde detta jättebra, tog i och hoppade stadigt och lugnt.
3. Ett blått plankhinder.
4. Ett svart vitt plankhinder.
5. Studs igen.
6. Kombination, gjorde hon hur bra som helst!
7. Svart/vita planket åt andra hållet.
8. svart/orange oxer.
9. Röd/vit oxer.

Samtliga hinder låg på ca. 1 m.





Dagens "att träna på":
Jag som har tidigare haft en dressyrponny är van att sitta rakt i sadeln, men nu måste jag tänka på att luta överlivet lite eller hur man ska förklara det. Så jag lättare kan följa med hennes språng kurva.

Sedan att tänka på att ha lite "is i magen". Att ha en låg hand och våga hålla emot henne, så hon kommer nära inpå hindret och får arbeta med kroppen. Eftersom just nu är det så "lågt" för henne än så länge så nu ska hon bara lära sig att arbeta med hela kroppen och lyssna på mig och vänta vad jag vill. Något som blev mycket bra på slutet jag och fisen fick massor med beröm!


En träning som man fick kämpa på men fasiken vad roligt det var :D! ♥


kommentar

Carolina  ([email protected]) om Vila:

NI HAR INTE SNÖ ÄN VA?! :o



Svar:
HAHA nä det har vi inte :) fick bjuda på en gammal bild då jag satt inte på min stora laptopp som har alla bilder ;)


Vila

vilo dag för fis korven
 



svettigt

idag så blev det en rolig uteritt med Josse min kompis och hennes ponny. Det blev en del galopp och Caisa blev väldigt svettig men hon tyckte att det var roligt :)!

Hela ridturen gick bra förutom i början, för hon var lite på hugget redan från början när jag skulle skritta till josse. Sen när jag kommit en bit så kommer det en JÄ*LA hund som skäller som en galning och rusar mot Caisa. Så då typ slänger jag mig av henne för försöka få bort hunden, och då kommer ägaren typ lugn bara kom nu lilla vovven typ, HAHAH det kokade inom mig :P

Och sedan kunde jag inte komma upp (suger att vara kort!) så då fick jag gå en bit, sen var det människor som golfade brevid där jag red och Caisa var super rädd för dem. Så där gick hon upp i varv och sedan när jag skulle hoppa upp så var det golfare där oxå men tillslut lyckades jag kravla mig upp och så kom vi äntligen iväg haha :P


vår!

Idag så är allt på topp :)!! Vädret är underbart, varmaste dagen hittils! Igår så red jag ut med en kompis hon fick låna Caisa så red jag en annans häst som jag tog hand om, blev en lugn tur på typ 40 min, vi traskade mest runt i skogen och så :)

Och idag så fick hon en väl förtjänad vila! Så idag fick hon beta och fick massor med ompyssling :)! Det blev allt från styling till tvättning ;) Jag fixade manen, klippte lugg + svans och hov skägg och randen runt hovarna. Tvättade av svansen och bortsade en timma :) och undertiden så fick hon beta, gud vad hon njöt! Lika så jag (a)

Sedan så släppte jag ut henne i en liten hage som det är lite gräs och så i, så där fick hon beta och jag låg och solade i hagen (a) Hur skönt som helst, hon flög runt i hagen som en vildhäst och bockade som en galning och benen var åt alla håll HAHA ^^
Men sedan så stog hon och betade brevid mig och njöt för fulla muggar :)!

Åh är galen i hästen, är som besatt! Har aldrig kännt så här, NÅGONSIN! Så himmla härligt att bli mött i hagen av lilla Caisa och mötas av det härliga gnäggandet när jag kommer till stallet ! ♥

Tävlings debut. CHECK!

ohh igår tävlade och jag Caisa, jag valde att inte säga något för det var lixom inte 100. Men gud vad bra hon skötte sig! Vi åke transport dit, även fast det är ridavstång. Och hon gick direkt in transporten, sen stog hon stilla när vi åkte dit alltså inget bankande och skrapande. Sedan fick hon stå i transporten en stund, typ 15-20 min och där stog hon snällt och väntade.

Sedan när hon skulle lastas ut så gick hon lugnt och snällt ur. Sedan väl ute så skulle min kille leda runt henne och då blev hon lite spänd när det var massa hästar omkring men lugnade sedan ner sig och kunde ta det lugnt.

Vid framridningen var hon hur lugn som helst!! Även fast det var speaker som pratade högt och massa hästar omkring. Hon lyssnade på allt jag ville, inge tjaffs eller något. Allt flöt bara på. Sedan på framhoppningen så var det samma sak, och tävlingen och framhoppningen var innomhus så det lät mycket och så men hon brydde sig verkligen inte.

Sedan när vi skulle in på barnan blev hon lite spänd eftersom det var mycket publik och så men sen pratade jag med henne och när vi väl började hoppa flöt allt bara på! Hon gjorde precis det jag ville osv. Älskade häst, ställer verkligen upp i alla lägen.

Det var endast en klubbhoppning, men ändå en bra början. hon hoppade av lite för tidigt på ett hinder och slog ner den med en bakbom, men en mycket nöjd Matilda var det efter ;) HAHA

Men för att tala om min insats så var den kanske inte på topp (A) Jag var inte nervös eller något men jag skulle ha kortat tyglarna lite, varit lite mer effektiv på henne. Men ändå, första tävlingen och så, så det bryr jag mig inte om faktist vi båda har mycket kvar att lära men jäklar vilken underbar häst jag har ♥

Film + bilder kommer senare!

Allt är på topp!

Caisa går verkligen hur bra som helst nu! Allt flyter på, hon känns jättefräsch och har lagt av med stutsningarna. Det var nog efter den gången när jag verkligen sa ifrån, senn dess har det bara blivit mindre och mindre och nu har hon slutat helt :)!

Hon har blivit jättefin i munnen och går stadigt i form  i alla gångarter.

Underbara häst ♥

uteritt

Idag så red jag på eftermiddagen i det fina vädret :D! Gud vad mysigt det var, red ut i typ 1 tim20 min. Vi skrittade och travade mest och klättrade mycket och sånt. Men även lite galopp. Och idag så stutsade hon bara 2 gånger, så det går frammåt :D !!


yes!

gårdagens ridning:
Ja, igår så red jag på kvällen då det var så himmla varmt. Så för att göra det skönare för både mig och Caisa så red jag klockan 8 på kvällen:)

Jag skrittade först ner till en sjö  (15 min) och där så gick Caisa ut och doppade hovarna. Sedan skulle vi vända hemmåt, och då började jag arbeta henne i skritt för att värma upp henne. Och det tyckte hon var jobbigt så klart, och när Caisa inte orkar jobba så börjar hon stutsa och stegra. Och idag så kännde jag verkligen att jag inte orkade ta det, så jag gjorde som Agneta säger att jag ska göra. Slå henne och knoppen på spöt i huvudet på henne. Sedan slutade hon och fortsatte gå, sedan började hon igen och gjorde så här ca 7 gånger till. Men jag blev inte arg eller något, jag stog henne i huvudet så fort hon stegrade, sedan så fort hon gick frammåt så fick hon beröm.

Sedan så kom vi tillbaka till stallet och skulle rida på volten. och där gjorde hon sådär igen typ 3 gånger, men sedan så bara släppte det, hon frustade och arbetade jättebra!!! Gud vilken kännsla det var. Jag vann lixom över henne, hon gav upp och även hon verkade tycka att det var skönt. Hon var jätteduktig sedan och gjorde fina skänkelvikningar och galoppfattninngar! Gud vad glad jag var :D!

Agneta brukar säga till mig att ibland måste man även ge sig själv en "klapp" och säga att man själv är duktig. Och idag känndes det verkligen så, jag gav inte upp och fortsatte hela tiden, stressade inte upp mig. Gud vad nöjd jag var!! :)

  älskade häst ♥

gårdagens "hoppning"...

HAHA säker att jag har en häst eller är det en kanin..? HAHHA herregud vad hon hoppade runt igår. Hon flög runt och hon gick lixom i si egen värld. Men, men bara att kämpa på hon blev okej på slutet så det var skönt :)

Sen skodes hon igår oxå, det gick bättre än förra gången nu hade hon lite mer tålamod så det går bättre och bättre ;)


hur var det egentligen...

HAAHA ja hur säger man till en Caisa lisa att man ska ta en lugn tur..? Men iallfall idag så red jag och min kompis en skritt sväng, båda hästarna var GALNA haha det kom stora lastbilar, motorcyklar och gungande små barn, allt skrämde dom HAHA :P men Caisa fortsatte gå hela tiden så det gick bra ändå :D !

 ♥

hoppträningen

ah jag hinner inte med att skriva... Men iallfall hoppträningen gick bra! Hon kämpade på och vi fick många fina språng. Men det enda är att hon kändes lite mör i kroppen, som unghästar kan bli ibland. Hon stretade inte emot eller något utan jag bara kände att hon var lite seg i musklerna. Men ändå som tog hon i och gjorde sitt bästa på lektionen! :)  Jag pratade med Agneta och hon sa att ibalnd så måste dem ha en lite break. Så nu i några dagar ska hon bara få traska runt i skolen :)

Men hon fick stå i tordags eftersom det var dagen efter hoppträning, och sen även i fredags då jag inte skulle komma hem för jag skulle till haninge. Så mami tog hand om Caisa :)



De dagarna som varit:

Söndag:
"Tvingade" mig att rida, uppfatta inte det fel men ibalnd orkar man verkligen inte att rida men jag var TVUNGEN att göra det eftersom hon ska stå på måndagen. Jag red dressyr på volten i ca 40 min. Det gick faktist helt okey. Hon var lite hård i munnen men kämpade ändå på bra! Jag red mycket skänkelvikningar och halter.

Måndag:
Vila

Tisdag:
Idag longerade jag henne, jag hade inspänningstyglar. Hon skötte sig jättebra! Jag värmde först upp henne, då var hon inte inspännd utan hon fick sträcka ut sig och bli varm i kroppen. Sedan så satte jag på longerinspänningen. Hon gick hur bra som helst, hon tuggade mycket på bettet och lyssnade bra på min röst. Hon gick i en låg form för att lyfa upp ryggen och få arbeta fritt. DUKTIG HÄST :)! ♥






konstigt väder

Idag var har det varit jättekontstigt väder, ena sekunden är det strålande sol och i andra spöregn och blåder. Men idag så red jag ut en längre tur med lollo. Vi galopperade massor och hoppade även över träd som fallit över en breden stig. Caisa skötte sig jättebra men hon blir lite stark emellan åt i munnen men då saktade jag av henne och gjorde en ny galoppfattning och då blev hon mjuk igen.

hej svejs


jag älskar dig

                        

                      Jag är galen i dig, du är mitt hjärta ♥


sent inlägg

Det blev lite sent att skriva dagens ridning nu men jag glömde bort och jag sitter ändå och väntar på Simon så då kan jag skriva lite om idag :)

Idag så var min kompis med uppe i stallet och jag hade lånat Simons systemkamera så hon fick bli paparatzzi HAHA ;)
Jag red på volten, där ÄNTLIGEN all snö har smält. Så där är underlaget jättebra så jag tränade henne att göra lite skänkelvikningar, mycket volter och mycket galopp, då hon skulle lära sig att lyssna bra även fast hon galoperar på mer eller om det är en mer samlad galopp. Vi är inte riktigt där en men på god väg ;) Hon skötte sig galant några kanin hopp i början av galoppen men sen slappnade hon av och verkligen galopperade på.

Sen longerade jag henne innan jag red föresten men det var bara för hon stod igår och då brukar jag longera lite innen ifall hon är på sitt värsta humör ;) så får hon bralla av sig en del :)

Jag är mycket nöjd över dagens ridning ♥
 BILDER!

-Älskade häst ♥









 - Precis efter Caisa brallat ur HAHA ♥









 
Det blåser jätemycket ute, Caisa blir galet taggad sen när jag ska
fatta galopp så får hon för sig att hon är kanin för ett tag...







Älskade häst ♥


vår bilder :D













 - Caisa redo att åka till träningen igår :)♥

 - Caisa i transporten redo att åka :)!

Härliga vårväder :D

Det blåser helst GALET mycket ute. Idag så tog jag in hästarna på eftermiddagen då det blåste ner jättemånga träd! Jag såg 7 träd ramla, och det var stora kraftiga tallar, och sen hörde jag hur många träd som helst som knäcktes. Hästarna var mestadels på bakbenen HAHA, alla hästar var hur laddade som helst. Caisa var helst knäppt, när jag tog in henne i boxen så galopperade hon där inne. Helst CRAzy ;)


Hur hoppträningen gick!

Det gick verkligen ju verkligen jättebra :D! Vi hopppade barna och den låg på 1m. Hon flöt på hur fint som helst, men jag var inte riktigt med för jag var jättetrött, men Agneta tyckte att jag var duktig och kämpade på jättebra!

Nu känns det verkligen som att vi sammarbetar med varandra och jobba med varandra. Är hur nöjd som helst :)!

Men mamma filmade inte för jag glömde filmkameran i stallet såklart...


Hoppträning

IDAG ÄR DET HOPPTRÄNING :D

regn, regn och regn

Nu öser regnet ner... Blä men det är ändå bra för då försvinner snön ;)

Idag red jag en snabbis på volten då regnet öste ner, och det är så himmla jobbigt att rida i regn. Men Caisa var ännu mjukare och finare idag så allt går verkligen bara bättre och bättre! :) Så himmla roligt :D

 - i vintras = MASSA SNÖ!

Igår

Igår så red jag på volten, simon var med och fottade lite :) Först så longerade jag henne då hon stog i söndags och det känndes som hon kunde ha lite överskotts energi, men jag hade fel hon var så himmla sammarbets villig och på toppenhumör :D Sedan hoppade jag upp och det gick verkligen jättebra! Hon var jättemjuk och fin i munnen och i båda sidorna.

Först så red jag henne i en låg form och sedan arbetade jag henne i en lite högre form och sedan så avslutade jag i låg form. Hon trampade under sig jättebra och verkade tycka att det var roligt :)!












todayyy

idag fick Fisen vila :)! Ingen last träning då jag var JÄTTE trött för jag har varit med min kompis som tävlade, kul att se alla galna ponnys :D! Och sen VRÄKTE regnet ner så får hoppas på bättre väder imorgon :)

fredag

Igår så red jag ut med lollo och jollan :) ! Caisa skötte sig ovanligt bra! LIte små smuttsningar men inga bockningar eller sånt. Men hon var pigg och frammåt och precis lagom mjuk i munnen. Allt går verkligen bara frammåt nu FÖRUTOM lastningen... Men i eftermiddag och imorgon ska vi köra hård träning med lastning ;) Så nu jäkla :D Idag kommer jag rida i eftermiddag, för nu är jag påväg att göra en annan sak så hinner inte på förmiddagen. Men det gör inget för vädret är SÄMST! :(

Gud vad jag längtar till sommaren, slippa mocka och allt HAHA och Fis korven får gå runt och bara äta, äta och äta HAHA men hoin ska ridas oxå ;) men hon kommer få semester ett tag oxå, men det är när jag är utomalnds, då är den en tjej som bara ska kolla till henne. Borsta ibalnd och så annars så ska hon bara få ta det lugnt och återhämta sig :)!

Föresten förut så skrev jag ju att Caisa gick och ryckte tyglarna ur handen på mig, och det har hon slutat med nu :D! Jga gjorde så att när jag kännde att hon skulle rycka, så precis när hon skulle göra det så ryckte jag tillbaka jättelöst men då tyckte hon inte att de var lika kul längre så hon slutade!

 - ♥ Jag älskar dig min stjärna!

RSS 2.0