ja, plugg, plugg

Shit håller på bli galen... Vet att det är en hästblogg men seriöst har GALET mycket plugg. Men det är bara för att jag ska ut på prao i 6 veckor v. 7 så då trycker lärarana på oss allt dom vill ha gjort :@

stackars Caisa får lida av det :(...
Men idag så tog jag en rejäl borstning och hon verkade njuta till 100 % !

Tyvärr blir det ingen hoppning på onsdag, för vi ska på teater med klassen... B.A.J.S. T.R.Å.K.I.G.T

Älskar dig Caisa <3

BILDBOMB






























dåligt samvete :(...

Urs har lite dåligt samvete för Caisa, har inte ridit på hela helgen men har verkligen inte hunnit. Min mormor har fyllt år = Kalas med hela släkten.
Sen har jag GALET mycket plugg! Men det är som det är sen är vädret skit och så... Men ny vecka = nya tag!!!

Men iallafall så var min underbara pojkvän med i stallet idag ;) så pojkvän = fota! :D

Bilder kommer i nästa inlägg!

SKADAN!

Från Caisas "olycka", har ej tagit kort på bakbenet men det är inte så farligt. Dessa bilder är från idag, gissa hur det såg ut i fredags...









Miss you !



Vi hade något ingen annan hade, jag kommer alltid älska dig och det gör fortfarande ont att du inte är min längre. Men jag behövde gå vidare och utvecklas, och du behövde gå vidare och lära någon annan det du lärt mig <3!

äntligen sol :D !

Åh äntligen sol, gud vad jag älskar solen! HAHA Caisa verkar njuta lika mycket som jag ;) Men idag så tog jag oxå hand om jollym min kompis Lollos galna och knäppa ponny.

Jag red jolly i ca en timme, vi red ut och galopperade ganska mycket. Han är en sån knäpp men ändå så himmla sööt så man blir tokig på honom :P Men jag arbetade honom först i alla gångarter, han var faktist jätteduktig, han har ju en sida som inte alltid är så rolig... Men idag så verkade han jätteglad och posetiv! Sen i slutet så rejsade vi lite hihi, han tog i allt vad han kunde och öronen var spikpaka frammåt och han bara ökade och ökade HAHA sen fick jag sammla ihop honom och direkt kunde han gå tillbaka till arbete! Duktig ponny.

Föresten så var det 2 månader sen jag red ponny sist = UNDERBART!!!

Caisa öga är svullet fortfarande men hon verkar inte ha jätteont längre, men det är blod runt ögat och så men får inte ta bort det ännu av henne. Men det får läka lite mer sen måste jag tvätta bort det för hon har på ögonfransarna och sånt. Men Caisa har jag inte ridit ännu, jag tänkt rida senare  eftermiddag. För hade lite brottom idag.

 Fina flickan!

dags för stallet halv 9...

Ja, min mormor fyller år idag, så då ska det vara massa gäster och så. Och självklart har jag lovat att rida och ta hand om jollan oxå.

Men får se hur Caisa mår idag efter olyckan, så får se om jag rider henne, tar kanske bara en mysg skritt tur. Men imorgon så ska Simon med och fotta Caisa så då tar han bild på ögat så ske  ni få se! Men det kommer även blir massa andra fina bilder :) !

Egentligen skulle jag upp till ridhuset så skulle simon fotta och filma där men tydligen skulle Skånsta ha ponnycupen då så det gick inte :( !

Aja skriver kanske senare ikväll om jag inte hinner innan alla gäster !


äntligen



Första hoppträningen på björnhuvud stall, hon var nyrakad och stog dagen innan = laddad till 100... Men hon skötte sig ändå bra, men vi har MYCKET att träna på ! :)

Lite olika bilder



- Så sugen var hon inte direkt på att gå in i transporten... Men sen hade dom ett knep att man ställde transporten vid stallöppningen och så gick hon in! Dessa bilder är tagna från den dagen vi skulle hämta hem henne. 4/12-10



- På mustang, sadelprovaren. Vi köpte en Crown sadel, mycket nöjd. På mustang märkte nog både mamma och jag hur stor Caisa egentligen är... HAHA inte lika roligt när inte hästen inte vill gå in i transporten när vi ska hem...
7/12-10



- Nytt världs rekord? Rakning på 17 min ;) HAHA ja Caisa svettas ju som en galning så fick jag för mig att raka henne samma dag som första hoppträningen, dumt av mig. För jag gick en Caisa med energi till 100 som dessutom stog dagen innan... HAHA 19/1-11



 
- Lite "ponny" bilder ;) (NÄÄR BILDER)



- Caisa får syn på betfor hinken, ajabajja !!



-Försöker leka "oskylldig"







"hämta från hagen bilder"

Hoppträning



HOPPTRÄNINGEN FRÅN ONSDAG 26/1

ja... bra...jobbat... CAISA!!!

Ja, då vare dags igen... Caisa har varit  farten. Imorse så fick jag ett samtal av Ann sofie som äger stallet att Caisa har dragit ner hela fönstrer gallret och fått det på sig. Oh min puls gick från 0-200, min lilla fisfia alltid är det något. Men jag hade sovit hos simon så jag ringer till mamma så hon hämtar mig och vi kör fort upp till stallet. Och Emelie som var  stallet när det hände berättade att hon bara hade kliat sig mot vattenhinken som stter fast i gallret, så fastnar hon på något sätt i täcket eller svansen så hon kastar sig framåt och gallret flyger av.

Caisa får panik och galopperar (!!!!) i boxen med gallret efter sig. Och sen på något sätt så lyckas hon få gallret på ögonlocket så där får hon ett 1/2 cm djupt hack och river upp små repor och massa pält i ansiktet. Men när jag är uppe och kollar till henne så är hon lugn som en filbuke och verkar mest störa sig på att ögonlocket har svullnat men hon har jätteont så jag låter det vara. Bara sköljer rent med koksalt för att se hur djupt det var. Och sen har hon fått ett litet sår ovanför kronranden på vä bak.

Herregud asså, stackars llla vännen. Och nu när jag var uppe i eftermiddag så är hon mycket mindre öm men det är lite mer svullet. Men hon verkar inte bry sig :P HAHA ser ut som skruttfian har varit på boxning...

Men hon verkar at tagit allt bra, och nu är mamma och jag på jackt efter det perfekta Caisa vattenhinken som hon inte ska klia sig mot och om hon gör det så sitter den fast i väggen och plasten går sönder istället för hela väggen + Caisa... Men finns det vattenhinkar anpassade efter Caisa :P??

Men hon fick vila idag efter alla omständigheter

Men eftersom Caisa är en stålkvinna så äre inga problem med lite repor det gör bara Caisa ännu coolare ;)

Svar på kommentar

Lisa om Hopplektion!:
Fin häst du har :) är hon släkt med Tess förra häst Cassiopeia...?

Titta gärna in i min blogg och kolla bloppisen. Säljer bland annat equilineschabrak och luvor :)


Svar: Ja precis det är hon, dom har båda Caisa Cavat som mamma :) Det är även Karin som har fött upp båda.

Hopplektion!



HOPPNING!
Japp då är träningen slut och jag är en mycket trött men nöjd Matilda !
Hon tjafsade när hon skulle gå på transporten... Eller nää igentligen inte men mamma är ju lite seg (finne) så hon håller på med bommen och mixtrar när Caisa har gått in i transporten och så tröttnar Caisa och går ut eller rättare sig KASTAR sig ut. Sen gjorde hon så 1 gång, men sen fick jag henne att stå kvar B-)

Sen så stog hon nästan helt stilla hela vägen dit!! DUKTIG HÄST!

Sen så idag var hon mycket lugnare när hon kom in i ridhuset och det var jätteskönt både för henne och mej ;)
Men sen när vi skulle börja rida fram så  var det en liten busfia, hon skuttade runt men ändå så skötte hon sig ( man måste ju få busa eller hur, man är ju bara ung en gång i livet !) Men vi gjorde massa volten och hon var mjuk och fin i munnen förutom dom stunderna hon fick för sig att det var tråkigt att jobba och det skulle gå fortare, MYCKET FORTARE... HAHA men det är bra att agneta känner oss så det är okey att rejsa lite :P Men vi travhoppade typ bara idag och det är jättebra träning för Caisa, olika linjer och stuts. 

Hon skötte sig galant idag, sen äre så att Caisa är en väldigt pigg och frammåt häst vilket jag gillar och dessutom är van vid från min förra ponny, men min Runaway hoppade som ett streck över alla hinder medans lite fisen hoppar med ryggen till 100 %, sen hade runaway en kort galopp för att vara ponny och Caisa har en stor galopp för storhäst = svårt att sitta kvar...

HAHA nä men jag flyger upp ur sadel när hon hoppar men det är bara att hålla sig kvar bäst det gåår och inte flyga ur. Men Anna en tjej i stallet som är lika stor som mig, har en ännu större och mycket kraftigare häst än Caisa och hon sa att det tar ett tag men man läär sig att hitta rytmen. Så det får vi hoppas när man har en sån underbar häst ;)

Imorgon kommer filmer hoppas jag, eller fredag (A) HAHA dom kommer när dom kommer :P

Hoppträning

Hej är på hoppträning nu så skriver sen när jag är hemma :D Mamma filmar, filmer kommer imorgon!

NYTT

Juste från och med nu kommer jag ha denna skyllt vid ridpassen:) :

GLÖMT !

Oj oj nu var det länge sen jag skrev här :P har faktist glömt bort helt ärligt! Men nu blir det nya tag :D

Hoppträningen förra onsdagen: Jo men det gick faktist bra, det var ett helt nytt ställe och nya hästar och så. Men hon gick rakt i  transporten och stog faktist ganska stilla! Men Caisa och jag får ju lite "sär behandlig" av Agneta så Caisa och jag hoppade nästan bara i trav men samma saker som alla andra, för att hon drar gärna iväg och tar bettet och flyger 3 m över hindrena, så vi travhoppar för att hon ska ta det mer lugnt och falla in i en bra galopp :) Men vi hoppade i olika linjer och 3 kombination på ca 1m. Hon var lite slängig med huvudet bara, men tror att hon blir irriterad på martingalen så ska hoppa den nästa gång och se :D

Söndags: Red i ridhuset, fy tusan vilken underbar häst! :O gick hur fint som helst och trampade under sig jättebra. Jag gjorde skänkelvikningar och framdelsvänningar. Hon var hur duktig som helst, hade inte mycket att klaga på!

Hemma från träningen jag = död

Japp är hemma, träningen gick bra. Vi hoppade i olika linjer och Caisa skötte sig bra. Hon var VÄLDIGT pigg och for runt som en kanonkula o.O... Hon verkade väldigt glad och bockade runt som en tjock liten ponny fast hon är en stoor häst som inte är tjock HAHA. Men jag rakade även henne idag, vilken häst man har?! Stog blixtstilla hela tiden, och så fort jag slutade började hon skrapa med hoven och när jag fortsatte slutade hon :P HAH gullhäst, hon är verkligen min lilla bebis på 650 kg ^^ Video och bilder kommer imorgon!


Juste, hon gick rakt in i transporten ?! vilken häst va ;)?

Drar nu till stallet

Jag ska på hoppträning och har tänkt raka Caisa innan får se hur det går ;) men det blir nog bara halva sidorna för det känns lite onödigt att raka hela nu, även fast det är skitfult att bara raka halva :P

Men Pappa kommer filma idag på träningen så det kommer upp videos antagligen imrogn :)


igår/idag

( Måndag) Idag gick det mycket bra, skrittade endast och arbetade henne i både hög och låg form på volten. Red även i djup snö så hon fick trampa under sig och bära upp ryggen :) Men fisfian var på hugget och ville trava hela tiden men sen när jag jobbat henne ett tag slappnade hon av och lyssnade jättrebra. Hade tänkt att raka henne, men hade verkligen ingen lust :P

Idag så fick Caisa stå, för jag var på träning och sen äre ju hoppträning imorgon ;) Ohh längtar så mycket! Idag han jag tyvärr inte pyssla så mycket med henne, men hon varkade lite grinig idag så det var kanske lika bra ^^ HAHA hon är verkligen som  jag, skit förbannad vissa dagar och hur glad som helst andra dagar (A) Så jag förstår hur hon känner ibland ;)

I helgen ska hon blir en nakeråtta, för hon blir svettig när hon jobbar i skritt... Så då ryker det och då kan hon inte skylla på att hon är varm och vägra gå !

Varför skaffade jag stor häst och allt :)?

Jag hade Runaway i 2,5 år innan jag bestämde mig att sälja henne. Innan hade jag en 5 årig c-ponny på foder, det enda den hästen kunde var att bocka, så jag lärde mig sitta kvar iallfall ;) Men han hade jag i ett år och lärde mig massor ! Sen innan det har jag haft MASSA medryttarhästar och ridit massa extra och så och självklart på ridskola :) Men med Runaway så kom jag nog längst i min ridning, Hon hade tidigare gått FEI i dressyr med tidigare ryttare och L:B hoppning men hon var rädd för höjden på hindrena så hon tävlade mest L:C hoppning.

Runaway var ett sto som var född 1998, 148 cm i mankhöjd. Hon var en häst med ett jäkla humör, men det handlade mest om osäkerhet. Hon lärde sig att lita på mig det sista året. Men eftersom jag själv är hoppryttare och Runaway inte ville hoppa högre än L:C så kom jag ingen vart, jag kunde inte utvecklas så jag var även påväg att sälja henne en gång efter jag hade haft henne i 1,5 år. Men sen när alla kom och provred och bedömde min älskade häst på ett sätt jag aldrig har sett henne på. Dom påpekade hennes steg, rörelsemönster, humör dom påpekade ALLT ! Så jag ångrade mig och behöll henne. Vi utvecklades båda två men höjden satte stopp. Så efter sommaren då jag fyllde 16 år så bestämde jag mig, att jag ville komma längre och utvecklas. Jag pratade mycket med min tränare som jag litar på fullständigt och hon höll med mig. Dags att byta...

Först hade jag tänkt att ha en ungponny på foder, som jag kunde utblda med hjälp av Agneta, men sen började jag tänka hur jobbigt det skulle vara att skiljas från en kompis igen, när man visste att man bara hade 1,5 år på sig. Så jag pratade med agneta att jag kanske skulle skaffa storhäst, och hon blev jätteglad för hon tyckte oxå det bara att hon inte ville säga det :P

Så Agneta sa att hon skulle hjälpa oss så fort vi sålde Runaway. Och en månade senare när Runaway var såld vare dags för storhäst! Agneta ringde några som hon kännde nere i Falköping där hon kommer ifrån, så vi hade 4 hästar att provrida där bland Caisa. Men jag skulle inte ha en unghäst, utan jag skulle ha en lugn, snäll, brun valack. Hmm, blev  det något lik det?? HAHA nej inte ett dugg. Men jag tror inte det har kunnat blivit bättre. Jag var kär i Caisa från första stund och så kommer det förbli.

 Caisa

 Runaway

 Mirando

ponny grejer för stor häst...

HAHAH jag som har nyligen gått över till storhäst saknar en del med ponny. Men en sak som jag tycker är tråkigt är att jag hade ett ponny sto innan som man hade alla dessa söta täcken på och så :P Men iallfall på Hööks och Horze så finns det bara sööta täcken i stl 95- 135 så klart. Caisa har 145...


Men hon skulle vara bra söt i det ;)

Lastträning !

Idag var det + grader, så blött och slask idag... Men idag så lasttränade vi Caisa, det gick hur bra som helst !!! Hon gick in på en gång och så stog hon där lugnt :) HAHA då var all slit och träning värd det för nu kan vi åka och träna utan problem.


sent inlägg :)

Oj har glömt bort att skiva idag, så det får bli sent (som vanligt... ) Men idag så hade Caisa vilodag. Jag åkte upp till stallet typ klockan 7 och mockade, fixade all mat och pysslade om henne. Tog lite foton med världens sämsta kamera... Börjar få lite bildtorka typ HAHA Så får dra med simon upp till stallet så får han fotta lite när jag rider eller något :D

Hej då

KAAALLLT !!!

Herregud vad kallt det är ute :'( Men idag skrittade lollo och jag en halvtimme ner till garnsviken, mysigt men jättekallt !!! Caisa skötte sig jättebra. Pappa hade mockat åt mig som sköt var så det var bara att fixa maten och Caisa, så jag kunde ganska snabbt komma hem.

SKönt nu väntar mat och värme ;)


Mysig ridtur :)

Red ut med Caisa idag, hur mysigt som helst. Himmelen var helt klarblå och solen skren, båda Caisa och jag njöt av det :) Red en lite längre tur, tränade på skänkelvikningar, framdels vändningar och galoppfattningar. Hon är jätteduktig på att fatta rätt galopp men det andra har vi lite kvar att öva på... Jag red i ca 1,5 timmar och hittade  en jättebra galoppsträcka så äntligen fick Caisa galoppera ;) Det enda som hände var att vi skulle rida förbi islandshästarna och dom var skitläskiga tydligen...

Stallet nu

ska gå till stallet nu... blir sent inlägg sen för jag ska på träning klockan 6 dag, vi hörs :D

HHAHA Lillcaisa

HAHAH tänk att Hulken ( Caisa) har varit så hära liten och sett oskyldig ut :P

 
Caisa är ganska nyfödd


----------------------------------------------------------------------------------------

men sen börjar man känna igen henne HAHA...

 
Caisa har fyllt 3 år

I BELIVE I CAN FLY, ELLER???

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Caisa snart 5 år (8 april)

Det kommer bli en lång resa, men vi ska nå toppen!

åh blir tokig, bort med snön !!!

intern är absolut tråkigast att ha häst egentligen, iallfall enligt mig för det finns ingenstans att rida :( Det är jättedjup snö överallt, såklart orkar inte stallägarna ploga på volten och till ridhuset tar det typ 30 min att rida dit och sen rider man där typ 15 min sen hem 30 min och eftersom Caisa är ung så orkar hon inte rida längre i ridhuset just nu, och det är lång väg fram och tillbaka. Och dessutom i ridhuset så  finns det seriöst aldrig lediga ridtider, eller jo på förmiddagarna men jag som är 16 år, snart 17 går ju i skolan...

Så då finns det tyvärr inte så mycket att skriva om, för det händer lixom inget. Aja bara att bara att bita ihop och skritta långa turer med klättring och sånt, och trav och galopp där det går. Men hoppträningarna börjar nästa vecka så åtminstonde en gång i veckan kan man rida ordentligt än så länge. Sen hoppas jag att Agneta har tid så jag kan rida dressyrlektioner för henne oxå (privat). Så då blir det en till gång !

Så just nu sitter jag och kollar på internett typ dressyrträning för unghästar. Men alla övningar är ju på ridvolt eller i ridhus (SÅKLART!) så jag får fortsätta med mina skänkelvikningar på ridstigarna och alla övergångar. Kan inte förklara längtan tills volten smälter...



Livräddarna på... Marielunds gård ?!

Idag så snöade det så himmla mycket och det var dessutom + grader så Caisa och jag gick en lång promenad istället :) Hon var lite ovanligt mycket på tårna, undra vad hon tänker egentligen när hon ser dom dära snöbollarna på vägen... FARLIGT ! Men iallafall så måste ju något hända, så när Caisa och jag är ute och gå på en gata så ser jag en typ gubbe (+ 65 år) och han typ hänger och ser inte ut att röra sig och bilden står på tomgång.

Men jag tänker inte mer på det, men sen när jag 15 min senare går samma väg till baka så sitter han exakt lika dant! :O  Så jag tänker att någon kanske ska kolla så att allt är bra, men jag har Caisa så kan ej kolla så jag ropar på några längre ner på gatan oc förklarar för dom, så dom springer dit och mannen vaknar och verkar jätteförvirrad. Så dom ringer ambulansen, men jag var tvungen att gå med Caisa för ni vet hur hon är, kan inte stå stilla en sekund ska hela tiden hålla på och gå runt och så :P

HAHA men iallafall så hoppas jag att det går bra för honom !

Hej svejs :)


Vila

Idag fick Caisa vila :) Vi pussades och jag pysslade lite med henne, hon är så himmla mysig att hålla på på med (NÄR HON ÄR LUGN, VILKET HON INTE ALLTID ÄR HAHA). Men vi hade det mysigt så hon fick massa morötter och pyssel hon verkade glla det :)

imorgon blire andra bullar däremot :D

Älskar dig Caisa <3

Bilder

Fick bilder på Caisa, av en tjej som skrev till mig.  tack ännu en gång Tove ! :)











bebis Caisa  :')








blää

urs idag vare först gången det gick dåligt att rida. Eller inte dåligt direkt så, men hon var ganska jobbig faktist. Hon vinglade fram och till baka stannade bara för hon hade lust och lyssnade inte för skänken eller något. Men jag red slingan, mest skritt och lite trav. Men men bara att bita ihop och så blere andra bullar imorgon :D

Idag så märkte jag vilken krigskämpe Caisa är :P hon har typ sår och ärr överallt, dels från transportolyckan och från hagen. Hon har sår i ansiktet, benen och halsen haha stumpelumpan :D <3

Stallet tooday

Skriver nu lite sent, men kom från stallet för typ 5 timmar sen :D
Ja som vanligt så händer det någon när man är med Caisa och självklart ska mina tåår vara ivägen för Caisa... Eller vi skulle rida och jag höll på spänna sadelgjorden, så blir hon rädd för något och hoppar till och landar på mina tåår SÅÅKLART ! så nu är mina små potatis-tår inte längre små utan stoora och blåa... Men men bara att bita ihop och hoppa upp och rida.

Igentligen skulle jag rida med lollo och elin idag, men eftersom det är + grader ute och Caisa har inga snowgrips och vi skulle rida en galopprunda. Så då hoppade jag över för jag är jätterädd att Caisa ska vricka sig eftersom det var de som gjorde att Runaway stog hela sommaren -10. Så nej tack till det, så vi förljde med Ditte en bit som skulle till ridhuset och sen vände vi :) Blev en kortare skritt runda.


Lastträning idag igen

Japp lasttränade idag igen, gick good. Jag är trött orkar inte skriva... Caisa fick vila


juste !

Glömde lägga upp bilden på Caisas namnskylt som jag fick i julklapp :) Pappa satt upp den idag !



Jag skulle velat ha vilka hennes föräldrar är oxå men pappa råkade missa det men vi ska göra en ny senare :)

Hemma från stallet !

Hejsvejs :) Kom nyss från stallet, har lasttränat och ridit. Lastträningen gick hur bra som helst! Hon gick in efter typ 3 min, duktiga flickan :')

Och sen red jag ut med Ditte och minsan, det gick jättebra. Vi tog en låång skritttur som jag hade tänkt innan men vi travade lite där det gick och galopp upp för en backe. Caisa var jättesvettig för snön var så jobbig att gå i, men det är jätebra träning. Men när ditte och jag skrittade på långa tyglar på en snöstig så ser Caisa typ en snöboll (JÄTTEFARLIGT TYDLIGEN) så hon kastar sig åt sidan och där är en jättestor snöhög, så Caisa håller på att ramla i snöhögen med mig på... HAHA men som tur är så fixar Caisa det mesta och är snabb i benen så vi klarar oss båda två, helt snötäckta...

Men med Caisa vet man aldrig vad som väntar en, och dom som känner Caisa sen innan förstår nog vad jag menar, men som tur är så har hon en stårhjärna och stessar inte upp sig i onödan HAHA :P


Till stallet !

Nu ska pappa och jag åka till stallet för att trnsportträna som vanligt ^^ Men idag får pappa följa med istället för mamma för hon har jobbat i natt och sover. Sen ska jag nog rida ut en LLÅÅÅNG skitt tur och klättra och sånt :) Men vi får se vad jag och Caisa är på för humör hoho.

svar:


emma om Film från hoppträning:
Jätte fin häst, hur länge har du haft henne? =)

Svar: Vi åkte och hämtade henne nere i falköping den 4 december så lite mer än en månad bara :)




svar: Ridit sen jag var 4 år, fast började på islandshästar som man skrittade runt på i en halvtimme sen har det fortsatt uppåt med ridskola, medryttarehästar, foderhäst och egna hästar :)


Skador efter transporthändelsen

Igår när jag borstade hittade jag små fläckar utan päls, från när hon kom över frambommen. Men hon verkar ha klarat sig bra förutom dom små reporna.

Förlåt för dåliga bilder taget med mobilkamera!

 
På höger framben, där är hon fortfarande lite svullen men Agneta kollade på det och det såg bra ut.

 högre upp på högerbenet

 
I typ "armhålan" vet inte vad det heter men där har hon bara rivit bort lite hår. Men hon var svullen där direkt efter händelsen. Men nu har det försvunnit :)

Vila ( Torsdag)

Skriver ett försenat inlägg som vanlig :P Haha men iallfall Agneta sa igår (onsdags) att Caisa skulle säkert vara jättetrött efter kursen och ont i kroppen och så, men tydligen vet Caisa inte hur man är lugn och trött :P För hon var vaken och pigg och skarpade i stallgången och jag var på henne hela tiden att sluta. Hon rejsade i hagen innan jag tog in henne och var i full gång helt tiden... Men Caisa är Caisa och det älskar jag henne för ! Jag får så himmla mycket beröm om henne om hur fin hon är och hur lätt hon är att byta täcken på och så, hon är så välhanterad och det är nog bara tack vare Karin!

Men Caisa fick vila iallfall för att återhämta sig lite :) Så jag pysslade med henne jättelänge, både borstade och flätade svansen och manen ^^ Fast hon var inte lika nöjd som jag när jag flätade luggen och satte en rosa roset i men men jag lämnade ponnytiden mycket tidgare än jag behövde så hon får stå ut lite hihi :D

Juste sen lyckades jag smörja hennes mungipor med idominsalva (H) Det är ingen favorit från henns sida :P

 





 HAHA lite mindre nöjd eller :P?

 
Nu fick hon äntligen äta sig hö, då ville hon inte vara med på bild. Fick smygfota lite :)

Film från hoppträning



Första hoppträningen med Caisa, hon skötte sig jättebra. Vi båda har mycket kvar och lära men det är en bra början ! :)

Bara en gulligull video :)



en film om Caisa, ljudet försvann fattar ej varför men men :) Det är lite bilder på Caisa och film när jag provred henne nere i Falköping!

underbara häst !

Nu har jag varit på kurs dag nummer 2 ! Hon gick in i transporten efter 5 min och skrapade men höll sig på marknivå denna gång... Lektionen gick jättebra, men vi har en del vi båda måste träna på. Idag så red vi lite mer barna och lite högre :) Filmer kommer upp senare ikväll !


Försenat inlägg !

Hej, jag kom hem så sent igår så jag orkade verkligen inte skriva igår... Men det var mycket som hände ! Så det blir ett långt inlägg !

Först och främst gick Caisa in i transporten på 5 min !!! Duktiga lilla flickan :') Men sen började hon sparka med frambenet och det sa Karin oxå att hon gör så det var väll in så stor grej med det, men sen kollar jag henne en sista gång innan vi åker och sen börjar vi åka mot Stava stallet där träningen ska vara. Vi bor nära stavastallet så det tar bara 5 min att åka dit och sen när vi är framme så ska jag bara gå in i ridhuset och kolla vad vi skulle göra på träningen, sen när jag precis kommit in kommer mamma inspringade och säger att Caisa har frambenen över frambommen !!! Gud jag trodde hon skämtade, det var det obehagligaste jag varit med om.

Och precis som mamma sa så hänge halva hästen över frambommen, men Caisa är inte stressad, utan hon verkar bara vilja komma loss, så hon har inte panik och detta gör att jag håller mig lugn oxå så jag står och pratar och klappar henne sen på våran transport så är det räkerhetsringar på utsidan som man kan snurra ut så frambommen lossnar, så när dom ska ta loss den så stänger jag transportdörren, men innan dom har fått loss frambommen så har Caisa lyckats tagit sig tllbaka själv.

Konsigt nog är hon helt lugn, så vi lastar ut henne på en gång och hon går ut lugnt och fint. Då kännde jag hur jag bara slappnade av och kännde hur jag skakade i hela kroppen, har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Helt ärligt så kändes det som att det inte skulle sluta bra! Men väl ute så söker jag igenom henne, och jag hittar ett skrapsår i benet ( ej vid senen som tur är) och sen i typ armhålan så har hon skrapat upp så hon tappat lite hår och så är hon lite svullen där. Tur i oturen så klarade hon sig bra utom dessa småsåren. Men när jag pratar med Agenta ( hon har mamman till Caisa )  om vad som hände och hur hon var så börjar hon skatta lite faktist och säger att våra hästar har en sån stam så dom är ganska tuffa i huvudet och stressar inte upp sig så lätt så hon var inte ett dugg förvånad hur Caisa reagarade på att hon satt fast, och inte heller på att hon lyckades få frambenen över för tydligen har Agnetas häst gjort så ett antal gånger oxå...

Men Caisa är inte halt eller något och verkar mest öm, så Agneta tycker att vi ska rida :)  Så när vi kommer in i ridhuset så känner jag hur Caisas alla muskler är på helspänn och och trippar runt där och sen märker hon speglarna, ojoj det var läskigt att sa sig själv, hon stog hur länge som helst och bara stirrade på sig själv HAHA.

Men sen slappnade hon av och lyssnade jättebra på mig, hon arbetade på bra och lyssnade på hjälperna. Gud vilken häst jag har, blir mer och mer förälskad i henne efter varje dag som går ! Denna träning så var det mest sits och vägar som vi skulle träna på alltså bara låga hinder. Vi började med att trava över bommar och göra volter och sånt, och Caisa som är fortfarande lite spänd efter allt så hon hoppar över bommarna istället för att trava över, men sen så börjar jag sitta över bommarna och då travar hon över och trampar på jättefint ! Sen börjar vi hoppa lite smått lite stuts och sånt. Allt gick hur bra som helst och jag blev överlycklig när Agneta sa att denna häst kommer du ha otroligt roligt med och ni passar verkligen ihop för du har det rätta "huvudet" för en sådan häst. Och att jag följde med henne jättebra i sprången även om hon hoppade stort ibland.

Efter halva träningen så är Caisa genomsvettig och jättetrött så jag får göra lite andra övningar än dom andra för att spara energi till hela träningen, och när lektionen är slut så hoppar jag av henne och ledde henne torr, gud vilken trött häst!

Sen när det väl var dags att åka hem så känndes det som att vi skulle få hålla på där  4 timmar med tanke på vad som hände innan, men tydligen inte för Caisa går in nästan på en gång, det tog mindre än 30 sec !!! Och inte sparkade hon eller något, så man får väl hoppas att hon lärt sig en läxa ;) 

Idag så ska vi på träning igen eftersom det är en 2 dagars kurs. Lägger ut filmer ikväll och skriver om hur det gick då oxå.

 Jag älskar dig

Lastträning

ojoj sent inlägg hihi (a) men idag så lasttränade mamma och jag, gick faktist mycket bra ! :D Dert tog 17 min att få in henne tillskillnad från sist som det tog 1 timme första gången och 45 min andra gången... Så är mycket nöjd, hoppas hon går in imorgon när jag ska på kurs... Men hon fick vila idag iallfall för hon var så duktig.

Så imorgon gäller det kurs för Agneta :D ! Ska bli jätteroligt eftersom jag inte har hoppat henne något, så får se hur lagom pigg och stark hon blir... Men mamma kommer vara beredd med filmkameran så imorgon kommer filmer oxå :D !!!

Föresten var mamma och jag handlade lite nödvändigt hästprylar idag, nya gummityglar, grep och bett :) Fast bettet var för långt så det måste bytas :/


föresten lite gulligull till min pojkvän  ! (a) <3





Snart börjar hoppträningarna :D

Juste det är inte långt kvar innan hoppträningarna börjar nu :D ! Och nu när man har en häst som går in i trnsporten så äre ju toppen!


Vila

Caisa fick vila idag hon såg helt slut ut.


RSS 2.0