GOTT NYTT ÅR !

Hej svejs, galet hur fort detta år har gått :O!? Massa har hänt, såld hästen, köpt ny häst, börjat gymnasiet, börjat blogga HAHAH :D Men även tråkigheter men det skippar vi.

Men idag så red lollo och jag en sväng, det gick great förutom att det var några som smälde raketer när v red på pollarna blev rädda men Caisa stack inte väg men det gjorde jollan, haha så såg  man magen som skumpade iväg ^^ Men allt gick bra, juste sen höll vi på få lite skäll för vi galopperade där man inte fick göra det men vi svände undan så dom inte kunde snacka med oss. HAHA fast vi hade en plan att säga att vi inte galopperade med mening utan att hästarna hade blivt rädda för raketerna ;D

aja ska gör mig i ordning nu! :D

hörs nästa år !


glömde

glömde bort att skriva igår. Men Caisa fick stå igår med... Han inte att rida, men jag pysslade med henne och så :) Hon är så himmla mysig och sällskaps sjuk, hur mysigt som helst !




ojoj

Mamma ringde nyss och sa berättade en tråkig sak som hade hänt, så hon är påväg någon stans nu. Så det blir ingen lastträning idag, men jag har nog en mysig skritt tur på Caisa istället :) Kanske drar med upp pojkvännen så har får fota lite (a)? Aja skriver sen :D


Last träning !

Hej svejs !
Idag har jag lasttränat, och det har faktist gått helt okey. Men en sak jag vet nu iallfall är att jag har en JÄKLA envis häst -.-  men Caisa har en ännu mer envisare ägare ^^

Men iallfall så första gången så då håller vi på att försöka lasta, men det knäppa med Caisa är att hon blir så arg, asså så fort man lägger tryck på i grimman så blir hon arg och backar och stegrar men sen går hon frammåt direkt och upp på rampen. Men sen när vi hållit på i 45 min så drar jag seröst in henne i transporten och hon går snällt och fint med HAHAH :P Men det jobbiga sen är att när hon ska ut så typ galopperar hon ut :/

Och sen andra gången så har hon hunnit få en propp i skallen eller något men iallfall hon är galen... Hon hetar upp sig själv och sparkar och stegrar, men det är inte obehagligt eller något för det verkar inte som att hon vill skada en, bara se lite farlig ut :P Men jag är stolt över mig själv för jag hetsade inte upp mig själv som det är lätt att man gör utan jag höll mig lugn hela tiden. För jag tror om jag skulle hetsa upp mig så skulle hon vara ännu mer galen = nej tack !!!

Men sen efter 30 min så får vi in henne !!! :D  Sen så får hon stå där i 15 min och äta sin lunch och bara ta det lugnt i transporten, gud har aldrig sett en så hungrig häst HAHA Och sen när hon skulle lastas ur så gick hur hur lugnt och fint som helst ! :') Min duktiga lilla fiskorv !

Sen resten av lovet kommer gå ut på att lastträna, för sen börjar hoppträningar och då orkar man inte stå och hålla på i en timme. Och sen måste vi ju komma iväg till agneta kursen som är 4-5 januari ! Ska bli hur kul som helst har inte ens hoppat på Caisa än ^^ Så imorgon när mamma har vaknat eftersom hon jobbar i natt så ska vi åka till stallet och träna igen. Men nu har vi bestämt så att hon ska  gå in en gång varje gång, sen slutar vi lixom så det slutar på ett bra sätt oavsett hur lång tid det tar att lasta :)

 


Uteritt

Idag så red lillfisen och jag ut, tänkte rida lite längre idag men så blev det inte utan vi snurrade runt på lite alla möjliga ridvägar :D  Hon skötte sig jättebra, men när vi kom ut ur skogen så var det en hage med massa islandshästar och herregud hon verkade tro att dom var livsfarliga lurviga monstren ! :O

 HAHA hennes hjärta slog i typ 200 och hon var stel som en pinne medans dom små fjutarna men 1/3 del av Caisas ben verkade jätteintresserade :P Och sen självklart när vi kommit förbi dom farliga djuren så började dom smälla raketer någonstans, men hon håller sig och fortsätter trippa fram ^^ Men hon är så modig lilla flickan och går verkligen fram överallt !

 FARLIGT !



Caisa

Jag kom på idag hur lycklig jag är egentligen som har Caisa, precis som jag vill ha en häst. Min dröm häst och allt är tack vara Agneta, Karin och framförallt mina underbara föräldrar !! Det var Agneta som visste om Caisa och tipsade om henne. Sen Karin som ägde henne innan, som sålde Caisa till oss och har varit hur snäll som helst under hela tiden ! Och sen mina föräldrar som körde dom 45 milen fram och tillbaka 2 gånger! Som ställer upp för mig oavsett, gud vad lyckligt lottad jag är som har er!

Idag när jag red så kände jag verkligen att Caisa är den rätta, ska jag erkänna så var jag hur nervös som helst över att Caisa skulle bli min, för hon är bara 4 år och så man vet ju aldrig hur det blir. Men som exempel idag så red hon och jag ut själv vi möte alla möjliga läskigt saker och hon bryr sig inte, sen på hemvägen så progade en traktor precis brevid oss och hon bryr sig knappt. Helt galet hur lugn och väluppfostrad denna häst är. Caisa är min och det ska hon förbli länge !


kallt

Hej, åt precis och innan var jag i stallet :)

Red röllingby ängarna själv med Caisa, gick hur bra som helst ! Hon hade fått en broddspark på benet och sen var hon lite varm där men klämde och så hon var inte öm eller något, så jag  struntade i det och får ha lite extra kolla på det :) 

älskar dig Caisa, även fast allt är fel så lyser du upp min dag och gör allt bättre !


Kom nyss från stallet !

Varit hos Caisa nyss. Allt gick okey, eller asså det gick bra förutom ridningen :P Men det var bara för att på volten äre typ 50 cm snö och hur tungt som helst att rida i, och sen är volten ganska liten och Caisa är precis tvärt om så hon får så svårt att galoppera och så. Sen när det är så djup snö så blir hon lång och då orkar jag inte hålla ihop henne... Men imorgon bär det av till ridhuset så då ska vi jobba stenhårt :D !

Föresten så kom jag på en till sak jag fick i hästväg i julklapp, en namnskylt! En jättefin som är i guld och blommor på. Sätter ut bild om någon dag :)

Martingalen satt perfa!

Med Caisa så märker man många nya saker varje dag, men 3 saker jag har lärt mig idag:

* Caisa ser ut som en snömonster ! LÅNGHÅRIG !!! ska rakas innan Agneta kursen !
* Hon vet att hon är stor och jag är liten = Hon bestämmer *suck*
* INGET TÅLAMOD !

älskar dig mitt busfrö :) ♥


Kom nyss från stallet

Kom nyss från stalle som sagt, gick ändå från stallet till min pojkvänn ! Men nu när jag är här så måste han såklart fixa något med crossen, så då får jag sitta och vänta som vanligt.

Men iallfall så skrittade jag Caisa idag,  men det gick inte så bra för hon har ju inte snow grips så hon fick styltor så det blev en kort skrittsväng :) Men hon verkade tycka det var okey för sen vare full rulle med Kizia i hagen.
Glömde ta med martingalen för att prova den så det får bli imorgon.






Julklappar :)

Nöjd över mina julklappar, men i hästväg så fick jag bara en martingal ( det enda jag önskade mig). Men hoppas ni hade en bra julafton för det hade jag :)

Imorgon ska jag rida med anna klockan 10.00, sen bloggar jag lite och lägger in lite hagbilder från stallet idag :)

God natt :)



GOD JUL !

Hemma från stallet och ny duschad, men tydligen ska man inte få njuta av julen för mamma skiker att jag måste STÄDA! för gästerna kommer snart ;)

Men i stallet så red nästan alla ut, jättemysigt till såklart monstret ( Jollan) skulle komma oh förstöra allt och kickade efter Minsan men istället för honom så fick dtte sparken... Så vi fick vända hem :( Men tror det gick bra med henne iallfall men hon hade jätteont.
 
Men GOD JUL på er :D !

  Caisa börjar tröttna på kameran HAHA ♥

BILDER !


















Underbara älskade !

Världens vackraste häst  ♥

Sent inlägg

Idag var det -20 grader :O ! GALET KALLT ! Men iallfall så var jag uppe i stallet och min pojkvänn var och skulle fota lite :) Så det blev lite stallbilder, idag så gick jag med henne en tur, för det går ändå inte att anstränga dom när det är så hära kallt för dom drar in för mycket kall luft. Men vi myste lite och hon verkade älska att bli fotad ;)

Juste en guldstjärna till min underbara pojkvän som ställde upp och fota  i -20 grader ! :D ♥

Bilder kommer sen :D


Stallet

kom från stallet för en timme sen, har ätit och så nu :)
Men idag fick Casisa vila, för det var -24 grader så det kändes inte så stor idée att rida eftersom det var så kallt. Men jag borstade henne och vi myste lite :) Trivs riktigt bra med Caisa, så är himmla nöjd med henne men klart alla har sina brister och Caisas är att när man ska hoppa upp så vill hon inte stå stilla och går iväg och kollar på allt omkring och håller på sen är hon vissa dagar VÄLDIGT jobbig att tränsa, hon vet säkert att jag är kort och vill därför retas lite, så hon kör upp huvudet så högt hon kan och kollar ut genom fönstret och totaldissar mig, men sen när hon är nöjd med det så tar hon ner huvudet och jag får träna... suck
Men vissa dagar är hon hur snäll som helst ! O.o

Men dessa saker är något man kan träna bort så 2011 blir det stenhårt år ;) Vi ska sätta igång och träna och förhoppningsvis börja tävla lite :D

 
Dålig bild jag vet men kameran suger ;) Men här visar hon något hon är jättebra på = skrapa med hovet !




Saknar dig min vänn... Jag älskar Caisa men du kommer alltid ha ett speciellt plats i mitt hjärta !
Du och jag hörde ihop men tyvärr måste man gå vidare och utvecklas, du har det bra nu men det gör ont att veta att du inte är min längre !








LÄNGESEN !

Hej gud vad länge sen det jag skrev här :P men ska jag vara ärlig så hinner jag inte...
Men endel har hänt sen sist, jag har brutit knogen och massa :)

Men iallfall så går allt bra med Caisa, hon är skötsam ( nästan alltid ) men hon är ju trots allt unghäst så hon blir lite bufflig ibland, jag som väger 50 kg, och  hon på 650 kg så har jag inte alltid jättemycket att säga till om eftersom hon är ett sto och har sina ideér hihi. Men hon är inte duk det är det vikigaste !

Men iallfall så skrev jag att jag brutit knogen och det gick till så att Caisa och jag skulle rida ut, bara hon och jag, jag hade tänkt en mysig tur på kvällen, typ -10 grader. Men Caisa däremot tyckte att vi skulle ha kul ( som hon alltid vill ha haha ) så när vi har skrittat i 15 min så stannar hon och blir rädd för en LITEN snöhög som ligger på väger, för snöhögar är ju jättefarligt eller hur ;) HAHA men iallfall så pratade jag lite med henne och sa att den inte var farlig och så skänklade jag på och hon går frammåt men tydligen räcker det inte med det så hon lägger till 4-5 bockningar... HAHA men hon är inte svår att sitta kvar på för hon bockar som en gunghäst men eftersom jag inte var beredd på första så flyger jag fram lite och ska stoppa mig själv så jag tar i handen i hennes man, men istället så får mitt lillfinger rädda hela situationen och lillfingret trycks upp i knogen. Men när allt hände så gjorde det inte speciellt ont, så v fortsatter rida och galopperade i snön och hade jättekul. Men när jag kom tillbaka till stallet så hade lillfingret blivit dubbelt så tjockt och blått... Så mamma kommer och vi kör till sjukan = matilda du har brutit knogen.

Men men jag är envis och fortsätter rida :D men det gör inte så ont så de går bra. Längtar tills snön försvinner så man kan börja rida ordentligt... Men Agnetakurs 4-5 januari och sen 19 januari drar hoppträningarna igång och sen ska det bli lite dressyrtränngar ocå ;)
har jättebrottom till bussen nu skriver mer sen !

Caisa

Igår så red jag, lollo och ditte ner till Garnsviken, sen red vi lite på volten det var så jäkla kallt så mina fingarar förfrös och svullnade upp jättemycket :( Men caisa skötte sitt jättebra !

Sen idag fick hon vila, hade haft gäster hela dagen så åkte bara upp och mockade och borstade :)


Dags för att åka till stallet... kallt

Nu ska jag åka upp till Lillen :) Ska försöka fota lite om hästen + kameran tillåter HAHA

Sen ska jag försöka ladda över lite bilder ! Så ni kommer märka om jag lyckats ! :D


längesen uppdatering men här kommer det !:D

har inte bloggat på några dagar pga. av att mycket har hänt och jag har mycket att göra :P

Men iallafall så i måndags så red jag caisa för första gången, gud vad pigg hon var men hon skötte sig toppen ! :D

och sen igår så var mamma och jag på mustang igår med Caisa. Hon går in i transporten utan problem efter ca 10 min, och vi hittar en sadel vi båda är mycket nöjda med, hihi men mamma och pappa kanske inte är lika nöjda (a) Men det är lilla Caisa värd ! Men han på mustang tyckte att Caisa hade en mycket fin och jämn musklad rygg så det var jätteskönt att höra :) att kunna jobba från något som  är friskt :) Men sen när vi ska åka hem tror ni ha "lilla" gulliga Caisa vill gå in? nää nä nu hade hon tydligen inte lust med det *suck* men men, sen hjälper dom på mustang oss med linor så sen gå Caisa in så snällt :P Men hemresan gick jättebra och hon var helt slut efter en lång dag men behövlig för nu äre bara att rida !

Men idag iallafall så var tanken att Lollo och jag skulle rida i ridhuset lite, men lilla gumman såg så trött ut så vi bestämde att rida en mysig tur med lollo och jollan ute istället :) Det blev en jättemysg tur, och jag invigde det jättesmarta ländtäcket mamma och jag köpte igår ! Hur bra som helst ! Men vi red ute i den kalla kvällen och Caisa och jag red först, jag arbatade henne och gjorde halter och tränade på galoppfattningar och så hur duktig som helst.


tyvärr suger min kamera och jag fattar ingenting hur man laddar upp bilder från kameran men ska försöka fixa imorgon så jag akn lägga in lite bilder :)


Det är hur bra som helst och Caisa verkade även gilla det ! mycket smidigt så ingen reflexbrösta behövs eller liknande :D


mamma

Mamma ringde från stallet för en liten stund sen när hon gjorde iordning vattnet i hagen och sa att det var " typ blod" i hagen, fast hon var inte säker för det såg lite konstigt ut. Gud nu var jag säkert på att det var Caisa som har skurit sig på något eller något sånt, så mamma hämtar mig hemma och vi åker till stallet. Och då såg jag det så kallade "blodet" haha men som tur var så var det brunst, kände det på lukten :P Och sen mycket riktigt så hade Kizia ( Caisas nya BFF ) börjat brunsta. Så det var jätteskönt att det inte var något annat så jag pustade ut och sen körde mamma hem mig igen :) !

Sen idag sak jag rida på Caisa första gången sen hon kom ! Jag ska rida med Lollo försäkerhets skull OM det skulle hända något :) Tar nog med kameran så bilder kommer ikväll :) !


En jättehärlig bild på jollan och Lollo ! Mina och Caisas ridpolare ;) HAHA


stallet

Men idag har jag iallfall provat massa täcken stackarn, hon var säker jättetrött på alla täcken som gick av och på men hon stog stilla som en liten ängel och lät mig hålla på :) Sen så satt jag även på broddarna igen, och sen stog jag och pysslade med henne och borstade henne jättelänge så nu tycker hon antagligen att det är jätteskönt att slippa mig där haha :P



Caisa lisa eller hur var det?

HAHA kom hem från stallet nyss, gud vad hon bajsar mycket !? haha lite skillnad från lilla Runnie som var så rumsren och gjorde "sitt" i hörnet medans lilla Caisa tyckte att jag skulle mocka ricktigt mycket idag så det var bajshögar ÖVERALLT ! Men hon har säkert varit lite orolig i natt så det kanske är därför :P

kanske blir Caisa bajsa istället för Caisa lisa HAHA :D men hon är hur gullig och underbar som helst ! kunde inte blivit bättre !




hagen

kom hem sent igår så deckade direkt så det blev inget bloggande, men vi hämtade Caisa igår iallfall :) gick jättebra hon stog helt stilla i hela 6 timmar som det tog att åka hem. Duktiga flickan ! Hon var helt lugn när vi lastade ut henne och man såg på henne att hon var trött efter resan. Men vi ställde henne i boxen bytte täcke och sen kvällsfodrade vi hästarna så hon fick ta det lugnt i början och lära känna hästarna brevid henne.

Sen var jag uppe kvart över 7 i morse med mamma och pappa för att Caisa skulle släppas ihop med dom andra hästarna -.- men allt gick jättebra inget bråk alls :) !

DAGS FÖR... bilen

nu ska vi snart sätta oss i bilen och åka 5 timmar i bil för att hämta caisa :)  filt och kudde har jag med = sova !!!


Film på Caisa - förra ägaren


sadel !

nu är tid bokad på mustang, så på tisdag klockan 2 så ska vi vara vid märsta och prova ut en sadel till lilla caisa !  ledig från skolan då :D

imorgon bär det av den 42 mil långa resan ner i sverige och hämtar hem caisa ! :D


MUstANG!


Caisas annons !



Caisas annons, men vi hittade henne inte på internett utan fick tips om henne från min tränare ! :)

Äntligen !

Caisa vet.besiktades för ca 3 v sen, men tyvärr gick inte hon igenom då. Hon visade en halv grads hälta på höger bak, och man antog att hon hade fått en spark eller sträckt sig. Så dom bestämde att göra en ny vet. besiktning och den gjordes igår och den gick hon igenom helt felfri ! :D♥ 
Så nu är det bestämt att vi åker och hämtar hem henne imorgon !!!!! haha är helt överlycklig. Men idag ska mamma och jag iallfall köpa en ny grimma så hon får något fin att ha på sig när hon kommer ;) och sen ska vi lägga in spån i våran transport och lite småfix !




juste mamma ska ringa mustang idag och boka sadelprovning ! eftersom vi inte får med någon sadel så måste vi ha det snart ! :D men jag hoppas att vi får tid på måndag för då är jag ledig :D !!!


RSS 2.0