sorry

Hej ledsen att jag inte skrivit på hela veckan, men Caisa har ju som sagt tappat en sko. Och min hovlagare skor på solvalla oxå, och så klart är det elitveckan där och han har ingen tid överhuvud tagen... Men på måndag så komma han till stallet :)

Galoppträning + lös sko

Idag blev det Galoppträning/konditionsträning för Caisa. Hon skötte sig super, inte stuts eller bråk :D! men däremot så när jag skrittade av så hörde jag att hon hade en sko lös, och när jag komm till stallet så var den så lös så den behövdes dras bort. Men det var jättelätt och Caisa verkade inte bry sig :) så det blir att slå hovslaagren en pling ;)


love


HAHA vi är lite knäppa båda två ♥


tar igen lite

Jag tar igen dem senaste dagarna :)!

Måndag:
Caisa fick massage! Det var ca 3-4 veckor sen hon fick sist och hon tyckte det var så himmla skönt. Sen hade hon börjat sparka när man hoppade så vi ville kolla så att det inte var något i ryggen eller något :)
 
Men spänningen från förra massagen på rumpan typ, var helt borta, haha men det är tack vare alla skänkelvikningar som jag har ridit! :D Men där emot var hon lite trött i dina "sjuta ifrån muskler" eller vad man ska säga, asså dem hon sjuter ifrån med är man ska hoppa och så. Men det var ingen stor grej men det var antagligen svaret varför hon sparkade och så :)! Så Frida sa att jag ska rida med bommar som är upphöjda för att hon ska få arbeta dem ordentligt och stärka dem musklerna.

Caisa tyckte det var lite tråkigare denna gång, på slutet började hon spraka lite med hoven, bita på grimskaften och hålla på :P

Tisdag:
Idag så red jag lite lättare pass på volten, hade jag tänkt i allafall... HAHA jag hade en Caisa som skulle ta ut all sin energi från dagarna innan för agneta sa att vi skulle ta det lugnt fram till massagen. Och Caisa tyckte att vi skulle flyga lite -.- HAHA Caisa bockade och for som en galen groda. Men efter ett tag lugnade hon ser sig och kunde trava någorlunda lugnt på volten :)

Onsdag:
Hoppträning, har film det kommer imorgon. skriver om träningen då!

Torsdag:
För gick vi ut i skogen och klättrade i 30 min, en ridstig vi aldrig ridit på, men det gick bra hon var rädd för lite grästuvur och sånt som verkligen är jättefarligt... Sen var det inte tänkt att jag skulle rida på volten men jag tänkte med tanke hur hon hoppade och flög i tisdags så kanske vi måste rida lite på volten oxå. Och så blev det!

Och jäklar vad bra det gick!!! Herregud asså hästen sammarbetede 98 % av hela tiden, helt galet bra Caisa :D! Vi red i en låg form men ett lugnt och sansat tempo, nästan lite lugna är vad hon är van vid för att hon verkligen skulle sjuta under sig med bakbenen och trycka ifrån med varje steg. Samma sak i galoppen där red vi en långsam galopp i låg form. Asså hon var hur bra som helst! Älskade fina Caisa ♥

Fredag:
V.I.L.A

Lördag:
Jag som sagt så skulle jag ha tävlat idag men min morster fyller 50 så det blev ing>*et...

!

Förlår att jag inte har skrivit med jag glömde bort mitt lösenord, asså jag glömde skria på typ 3 dagar sen lyckade jag glömma bort mitt lösenord... SUCK

Sen fattade jag ingenting hur man fick lösenordet på "glömt lösenordet", som inte var det jag fattade ingenting :P

But now i´m back


dumma häst :(!

idag var Caisa dum och jobbigt. *bajs häst* hihi

Hon var som en galen ko som släpptes ut på grönbete + att den hade galna ko sjuka eller något. Hon flög runt och kastede sig fram och tillbaka, allt skulle gå i 200 km/h och jag skulle inte göra något bara sitta där, tydligen. Hm hästkrake... Men det kan inte alltid gå bra som min kära mamma brukar säga ;)

Men imorgon blir det INGEN hoppträning för Caisa ska få vila lite från hoppningen och köra dressyr i veckan. Sedan i helgen så blir det massage dax :D!

Men saken med Caisa är att jag är helt galen i henne, alltid kännt så hära till en häst. Jag är förälskad i henne och gillar henne alltid lika mycket oavsett vad hon gör. Jag vet inte vad det är men jag blir lixom aldrig trött på henne när hon håller på och omskolar sig till kanin eller känguru. Kommer ihåg när jag hade Runnie så kom jag hem ibland och störtbölade bara för jag var så himmla trött på henne.

Men med Caisa så ger jag inte upp, vi ska bli bäst (vi är redan det) HAHA!

 
- i will always love you! And you will be mine forever ♥

Bus på volten!



































you are perfekt for me






 


T.R.Ö.T.T

kom nyss från hoppträningen, är trött det gick bra skriver imorgon

yesterday

igår så kom jag hem så sent från stallet ( 22.30) så jag orkade inte skriva. Men jag red iallfall på volten. Nu är det dags för hårtkörning, här ska det trimmas HAHA. Men det gick okey, inte lika bra som dagen innan men det gick ändå bra. Jag red skänkelvikningar och tränade på galoppfattningar. Hon var väldigt lugn och fin i skritten och traven, hon arbetade i en låg form och trampade på ordentligt.

 Men sedan i galoppen så var hon lite mer "kanin" i galoppfattningarna men sen efter några steg så föll hon in i en normal galopp. Sen var hon även lite seg typ i munnen i galoppen, hon skjuder gärna ut bogen och förböjde halsen. Så då höjde jag ytterhande och så tyckte Caisa att det blev jobbigt. Men jag och hon kämpade på och det blev bra tillsist! :) Men hon var lite "segare" i munnen i galoppen än vad hon var dagen innan men det var nog för jag krävde lite mer utav henne.

Men jag var nöjd :) ♥

dressyrpass

Idag så hade jag bestämtmig för att rida på volten. Så jag valde att linda benen (åtminstånde försöka) då hon nästan praktiskt taget brukar galoppera i stallgången när dom kommer fram ;) Men det är bara för att Karin brukade ha lindor på när hon åkte transport så hon tror att hon ska åka... HAHA

Men min lilla häst var tydligen sammarbets villig idag och stog NÄSTAN helt stilla! Sedan så sadelade jag och allt sånt dära och skrittade ut i skogen ca 15 min. Sedan började jag arbeta henne i sidorna för att mjuka upp henne.
Genast kännde jag att hon kändes jättefräsch!
Jag gjorde skänkelvikningar, framdels vänningar och halter.

Hon var med hela tiden och skötte sig jättebra! :D Även i traven och galoppen! Jag tränade på lite ökningar i traven, först så föll hon in i galopp men sedan när jag gjorde MASSA halvhalter så ökade hon traven! Men jag gjorde det bara korta stunder för att hon ska först och tycka att det är roligt.

Ridpasset:

+ = mjuk i munnen, mycket sammarbets villig. Känndes jättemjuk i sidorna och sökte sig i en låg form och sköt upp ryggen.

- = I galoppen precis i galoppfattningarna så hoppade hon lite som en kanin, jag behövde ställa mig upp och låte henne galoppera fram lite, sedan kunde jag korta ihop henne.


Löshoppning

idag blev det löshoppning :)! Det var lite oplanerat så jag hade ingen fotograf med mig... Men Caisa skötte sig jättebra! Hon flög over hindrena som ingenting HAHA!

sorry om jag har blivit dålig på att skriva, men det är så himmla tråkigt ibaland :P

RSS 2.0