Dag 1 - Presentera mig och min häst

Jag:

Jag heter Matilda och är 16 fyller 17 år i år. Jag bor starx utanför stockholm men min familj som är mamma Marita, pappa Bo och mina två syskon Sabina och Martin. Jag är det yngast barnet och nu på senare år så ser jag det mer som en fördel eftersom mina syskon är över 18 år och har jobb så nu får dom betala allt själva så då får man lite mer lyx ! HAHA

Jag började på ridskola när jag var 4 år gammal, men egentligen så började inte jag för att jag gillade hästar eller något sånt utan jag började bara för att min syster ville rid och jag avgudade henne och ville göra exakt allt som hon gjorde! Så det blev det hästar för min del ;) Men det var jag som fastnade kvar i det för min syster har nu slutat rida. Men under tiden fram till jag var 13 år gammal så har ajg haft runt 4 medryttarhästar och ridit på shettis och islandshäst ridskola.

När jag var 13 år så hade jag och min kompis tjatar hur länge som helst att få en egen häst, men när min kompis föräldrar gick med på att skaffa foderhäst så var ju mina föräldarar typ tvugna att ge mig oxå en foder häst. Så då blev det en galen 5 årig ponny som var hur gullig som helst och specialist på att bocka... HAHA men det var helt galet egentligen att dom hyrde ut så unga ponnys till oss eftersom vi var helst oerfarna när det gällde sånt.
Sedan efter 10 månader av svett, blod och tårar men mestadels glädje med Mirando så skullé han tillbaka till Börjedals gård där vi hyrde honom ifrån. Men en månad innan han skulle tillbaka så började vi kolla på en egen häst.

Jag provred 4 st olika men fastnade för Runaway. En underbar skäck d-ponny sto som kunde ha ett förjävligt humör ibland. Men jäklar vad kul vi har haft med Jolly och Louise! Jag har kämpat från första stund men henne! Men 3 år senare så ville jag utvecklas och med Runaway som var 12 år kom jag inte längre med. Hon ville inte hoppa högre än 1m barnor och jag ville högre upp!

Och sen så blev det dags för en ny häst... Men det stog mellan ponny/häst. Agenta tyckte storhäst, och jag kände samma. Orkade nog inte gå igenom samma jobbiga period att sälja sin älskade vän, och skulle jag köpt ponny så skulle det vara innom 1,5 år. Så vi åkte ner till falköping och praovred. Då blev det provridning på allt möjligt, HAHA allt mellan älgar till dinosauries. Men sen var det ju Caisa oxå, den jag redan var förälskad i på bilderna. Så en 3 veckor senare så stog Caisa utlastad på stallplanen och jag var världens lyckligaste!

Nog med hästar så är jag en riktigt djur lover! HAHAH vi har haft alla möjliga djur, hamster, kanin, marsvin, fiskar och hund. Men nu har jag bara en häst har helt enkelt inte tid med annat.

Jag går på Omvårdnads programmet på Åva gymnasium i täby. Där jag trivs hur bra som helst! Mitt mål är att bli ambulans förare men det är en lång väg dit så vi får se vad som händer ;) Men efter skolan så är jag färdigt utbildad undersköterska så jag har tänkt att jobb kanske ett år och sedan dra ut och resa! Men hästen kommer jag ha kvar! Vem ska ha henne under tiden blir en senare problem.

Jag har även en pojkvän som heter Simon som jag är helt galet kär i, det är fortfarande fjärilar i magen när vi ses även fast vi har varit tillsammans i 1,5 år och spenderar väldigt mycket tid tillsammans!



Min häst:

Hon heter då Caisa Lisa men kallas för Caisa eller lillCaisa eftersom hennes mamma kallas Caisa ;) Hon är 4 år gammal (5 år 8 april) och runt 167 cm hög.Just nu är Caisa mörk grå men hon är avblekbar skimmel så hon blir bara vitare och vitare ju äldre hon blir! Jag har haft Caisa sen 5 dec tror jag det var, det var ett väldigt stort steg för mig som tidigare har haft en 12 årig ponny som var mycket lydig och gjorde nästan allt vad man bad om. Men med Caisa så får man inget gratis! Men samtidigt är hon en otroligt snäll häst och framförallt MODIG, hon går förbi alla möjliga läskiga saker och bryr sig inte om lastbilar och sånt. Hoppar alla möjliga hinder och inget är för läskigt för henne.

Hennes mamma heter Caisa Cavat och det är min tränare dom äger den häst. Caisas pappa är den snygga hingsten Cuper som hästak äger. Jag får väldigt mycket beröm om Caisa, hon rör sig så elegant och har en sån utstrålning.

Jag känner ju inte Caisa helt ännu eftersom jag bara har haft henne i 2 månader men allt har gått hur bra som helst än så länge och jag ångarar inte en sekund att jag käpte henne. Vi tränar bara än så länge för att få upp rutin men senare i sen våren så ska vi hoppa någon 90 cm clearound, men då är det när det är utomhus säsongen har börjat för hon är så himmla stor galopperad och får bättre plats utomhus. Agneta tyckte att vi skulle göra så här så att vi skulle få en sån bra start som möjligt :)!

Caisa är inte så svår riden egentligen men hon har mycket motor och det är nog viktigt att man kan rida henne ordentligt för annars kan hon bralla ut lite :P Men hon hoppar jättebra, mycket med ryggen. Men det är svårt för mig för Runaway hoppade som ett streck över alla hinder medans Caisa hoppar jättehögt och tar i med ryggen så jag flygger nästan ur sadeln HAHHAHA

Det är Karin som vi köpte Caisa av som har fött upp henne. Caisa är verkligen välriden redan från början och lyssnar väldigt bra på hjälper och söker för att göra rätt. Men Caisa ligger lite efter i sin hoppning då hon inte har tävlat något ännu. Men det är inget negativt tycker jag för hoppa kan hon och jag vill växa ihop med henne och utvecklas med henne.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0